MUNICIPIS

L'Ajuntament de Puigcerdà realitza actuacions de millora i renovació a l’ascensor inclinat

El govern municipal descarta l’opció de les escales mecàniques com l’alternativa definitiva.
funicular-puigcerda
photo_camera L'Ajuntament de Puigcerdà realitza actuacions de millora i renovació a l’ascensor inclinat / @puigcerda_cat

La passada setmana l'Ajuntament de Puigcerdà, a través de l'empresa contractada Ascensors Soler, va dur a terme una sèrie d’actuacions de millora i renovació a l’ascensor inclinat que connecta el Barri de l’Estació amb el Raval de les Monges.

La intervenció que s'ha realitzat sobre aquest ascensor de 1875 kg de pes i 75 metres de recorregut té com a objectiu millorar el servei oferint les màximes garanties de seguretat per als usuaris, així com millorar la fiabilitat i disponibilitat de l'ascensor i la seva actualització a les noves exigències tècniques.

En aquest sentit, l'actuació ha inclòs la substitució d'una sèrie de peces de gran importància pel correcte funcionament de l'ascensor: Cables de tracció de la cabina i contrapès, politja tractora de la màquina, politges de desviament dels cables, 8 rodes del contrapès, 4 rodaments excèntrics i 15 rodes de suports de cables de tracció.

funicular-puigcerda
L'Ajuntament de Puigcerdà realitza actuacions de millora i renovació a l’ascensor inclinat / @puigcerda_cat

Des de la Regidoria d'Obres i Serveis s'ha volgut destacar que l'actuació, que ha suposat un cost aproximat de 20.000€ i que era necessària per a millorar el funcionament d'una de les instal·lacions més utilitzades de la Vila, es veurà completada amb noves intervencions complementàries durant els pròxims mesos.

Escales mecàniques

Ara fa dos anys l’anterior equip de govern de Puigcerdà va decantar el debat sobre el futur de l’ascensor inclinat, estrenat l’any 2003, amb la decisió de substituir el sistema per unes escales mecàniques. Aquest nou format de sistema de transport per connectar el barri de l’Estació i la plaça de l’Ajuntament comportava la instal·lació també d’una marquesina transparent que cobrís les escales i les protegís de la pluja i les nevades. El nou equip de govern, amb l'alcalde Jordi Gassió al capdavant, va descartar l’opció de les escales com l’alternativa definitiva.