CULTURA

Llívia presenta l’enregistrament dels Goigs de Sant Guillem durant la festa patronal, el 16 de juny

En Jaume Bragulat, veí d’aquesta vila, músic i coordinador artístic durant molts anys del Palau de la Música Catalana, ha estat l’impulsor del projecte.
enregistrament05
photo_camera Imatge dels assajos. Foto: Jordi Pardinilla.

Llívia presenta l’enregistrament dels Goigs de Sant Guillem. El projecte ha estat possible gràcies a la iniciativa del veí, Jaume Bragulat, músic i coordinador artístic durant molts anys del Palau de la Música Catalana, que ha fet la partitura, actualitzat el text i ha afegit un arranjament per orgue.

Durant mesos, Bragulat ha analitzat i consultat les diferents versions del text que hi ha dels goigs i el passat dissabte 6 d’abril, va reunir una quinzena de cantaires, amics i amigues i també d’altres veus veïnes i veïns de Llívia, a l’església de Nostra Senyora dels Àngels de Llívia, per enregistrar els Goigs de Sant Guillem.

enregistrament01
Un dels assajos. Foto: Jordi Pardinilla.

El pròxim diumenge, 16 de juny, dia de la festa de Sant Guillem, es farà la presentació oficial d’aquest treball a tres quarts de 12 del matí, a l’església de Nostra Senyora dels Àngels. Els assistents a l’acte rebran un llibret que recull la partitura, el text, intèrprets i una breu explicació de la llegenda i del procés que s’ha seguit. També se’ls obsequiarà amb un USB amb el material editat: llibret, partitura, text, arxiu d’àudio de l’enregistrament i un punt de llibre.

Aquesta iniciativa s’ha dut a terme amb l’objectiu que no es perdi la tradició, ja que cada cop queden menys vilatans que coneguin el text i la música dels goigs. Des de l’Ajuntament de Llívia s’ha donat suport al projecte que busca preservació d’aquest patrimoni llivienc.

enregistrament04
El Cor Valldonzella oferirà un concert a Llívia, sota la direcció de Jordi Casas i Bayer. Foto: Jordi Pardinilla.

CONCERT DEL COR VALLDONZELLA, A LA TARDA

A la tarda, a les 18.00 hores, el Cor Valldonzella, format per 30 veus, oferirà un concert sota la direcció de Jordi Casas i Bayer, a l'església de Nostra Senyora dels Àngels. Com explica Casas, "el programa del concert que oferirem el dia 16 estarà integrat, en la seva major part, per música italiana de la segona meitat del segle XVI (polifonia del renaixement) que és el repertori que el Cor de Valldonzella hem conreat des dels nostres inicis, però el repertori serà enriquit per acabar, amb quatre obres d'un compositor romàntic, Johannes Brahms, que estèticament són molt properes a l'essència dels madrigals renaixentistes. El nostre desig és fer conèixer aquest repertori tan bell, encara que poc conegut, i que el públic s'arribi a emocionar amb la seva música".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FESTA DE SANT GUILLEM

Diumenge,16 de juny

 

11.45 hores      Presentació de l’enregistrament dels Goigs de Sant Guillem, a càrrec de Jaume Bragulat i el Cor Valldonzella, sota la direcció de Jordi Casas.

Església de Nostra Senyora dels Àngels.

12.15 hores     Missa.

13.00 hores     Processó. Trajecte de l’església fins a l’ermita de Sant Guillem.

Tot seguit, sardanes, al Parc de Sant Guillem.

18.00 hores     Concert “Con dolce accento” a càrrec del Cor Valldonzella, sota la direcció de Jordi Casas.

Església de Nostra Senyora dels Àngels.

Organització: Ajuntament de Llívia.