MUNICIPIS

L'Ajuntament de Puigcerdà aprova un pressupost de més de 15,2 MEUR, el més alt de la història

El capítol d’inversions suposa un 21,15% del seu total, gairebé 3,3 milions d'euros en actuacions diverses.
ple 17 febrer 2022 (2)
photo_camera L'alcalde Albert Piñeira durant el Ple d'aprovació dels Pressupostos 2022 / puigcerda.cat

El Ple de l’Ajuntament de Puigcerdà ha aprovat aquest dijous a la tarda el pressupost municipal per a l'exercici 2022, de 15.281.456,62€ i que inclou l’Ajuntament de Puigcerdà, el Patronat de Turisme, el Patronat del Museu Cerdà i el Consorci Transfronterer Puigcerdà Bourg Madame.

El capítol d’inversions suposa un 21,15% del seu total, gairebé 3,3 milions i que es destinaran a diferents actuacions. Segons ha explicat l’alcalde, Albert Piñeira, la més destacada és una inversió de 900.000€ per a la millora de l’espai públic en general, la remodelació de carrers, pavimentacions, voreres, la reducció de barreres arquitectòniques o actuacions a la xarxa de carreteres i camins secundaris del municipi.

ple 17 febrer 2022 (2)
Ple telemàtic de l'Ajuntament de Puigcerdà / puigcerda.cat

Paral·lelament, es destinaran més de 170.000 € a diverses zones verdes, principalment al parc Schierbeck, al barri de l'Estació i a la Closa de l'Àngel. El nou parc del riu Querol es finança amb càrrec al pressupost dels exercicis anteriors.

Al pàrquing del Museu Cerdà està previst refer el mur de contenció, instal·lar un sistema de control horari i renovar la passarel.la que comunica amb el carrer Higini de Rivera.

Una l’altra de les inversions importants d’aquest 2022 serà la millora de la connectivitat entre el barri de l’estació i el casc antic, amb una partida de mig milió d’euros.

El pressupost del 2022 també contempla diverses inversions en equipaments esportius (la substitució de la tanca i coberta de la pista gel o el tancament perimetral de la pista esportiva de Vilallobent), 340.000€ per a la tercera fase del nou centre cívic i esportiu i la millora de diversos serveis i equipaments (oficina de Joventut, nou Casal d'Avis, noves dependències de l'oficina comarcal del Departament d'Agricultura i adequació de l'antic escorxador per magatzem de la Brigada i espais per als carrossaies).

ple 17 febrer 2022 (5)
Ple de l'Ajuntament de Puigcerdà / puigcerda.cat

A nivell cultural, es preveu continuar les obres per fer visitables el túnel del Passeig i la sala del Museu Cerdà dedicada a la història de Puigcerdà.

Altres inversions previstes estan relacionades amb l'eficiència energètica (substitució de lluminàries per leds i energies renovables), diverses inversions als centres educatius, la construcció de columbaris al cementiri, la millora de la xarxa de clavegueram i la renovació de senyalètica, mobiliari urbà, papereres i contenidors.

El pressupost de l'Ajuntament també contempla la remodelació d'habitatges per destinar-los a lloguer social i impulsar enguany la licitació per construir un centenar d'habitatges de protecció oficial a la zona de la Pedragosa.

Les retribucions dels treballadors de la Corporació s'incrementen un 2%. Finalment, aquest 2022 no es contempla un augment dels impostos, taxes i preus públics municipals, fent d’aquesta manera, segons ha explicat l’alcalde, un esforç de contenció fiscal que també ha condicionat el pressupost.

comentaris