FESTES MAJORS

L'Ajuntament de Llívia recupera amb èxit la festa de Gorguja

Després de la missa, hi ha hagut un vermut popular i s'ha fet una ballada de sardanes a l'antiga era de Mas Travis
Festa de Gorguja 1
photo_camera L'Ajuntament de Llívia recupera amb èxit la festa de Gorguja / Anselm Pallàs

Aquest dilluns s'ha celebrat la festa de Gorguja i la convocatòria ha estat un èxit, tot i l'amenaça d'un temps que per moments ha deixat anar alguna gota de pluja. L'Ajuntament de Llívia ha recuperat la festa, després de molts anys de no fer-se, i els assistents, més d'un centenar, han valorat positivament la iniciativa.

Festa de Gorguja 2
L'Ajuntament de Llívia recupera amb èxit la festa de Gorguja / Anselm Pallàs

L'ermita de Gorguja Petit, al Mas Travis, ha quedat petita, ben d'hora, per encabir totes les persones que no s'han volgut perdre la festa. Després de la missa, hi ha hagut un vermut popular i s'ha fet una ballada de sardanes a l'antiga era de Mas Travis, avui una casa totalment restaurada i conservada.

Festa de Gorguja 4
L'Ajuntament de Llívia recupera amb èxit la festa de Gorguja / Anselm Pallàs

L'Ajuntament de Llívia ha agraït públicament a la família Roma totes les facilitats donades per a la celebració de la festa, amb l'accés a l'ermita i a l'espai que havia estat l'era del mas.

Festa de Gorguja 5
L'ermita de Gorguja Petit, al Mas Travis, ha quedat petita / Anselm Pallàs

Gorguja és un petit nucli situat a poca distància de Llívia, encara dins el seu terme municipal, esmentat ja l'any 875 amb el nom de Curcuga. El mas més important, i de fet un dels més notables de la comarca, és el mas Carbonell, documentat des del segle XIII. El conjunt d'edificis que el conformen són fruit, bàsicament, de les ampliacions i reformes efectuades a mitjan segle XIX, quan el mas va assolir la seva màxima esplendor.