EXPOSICIONS

Llívia obre al públic l’exposició "Memòries de Pedres, els gravats rupestres de la Cerdanya i Llívia"

L’exposició es pot veure a l’Ajuntament de Llívia fins el 2 de gener de l'any vinent
Grapats rupestres de la Cerdanya Exposició
photo_camera L'expsició es pot veure a l'Ajuntament de Llívia /ajuntament de Llívia

Com cada any, es celebra el Cicle Iulia Libica d’història i Arqueologia al Museu de Llívia, el primer després d’haver-se anul·lat l’any passat per la pandèmia. L’edició d’enguany tindrà lloc el proper 3 d’abril de 2021 al Museu Municipal de Llívia.

Enguany el Cicle gira al voltant de l’exposició Memòries de Pedres, els gravats rupestres de la Cerdanya i Llívia, una exposició que ens mostra la recerca feta durant els últims 10 anys, a la Cerdanya, per garantir la preservació i estudi del gran conjunt de gravats rupestres que hi ha a l’aire lliure, sobretot a l’Alta Cerdanya, promoguts pel ministeri de Cultura francès. A més a més, també hi incloem el relat dels gravats rupestres de Llívia, un conjunt de 7 pissarres gravades dels segles XIII i XIV, on hi ha gravats taulers de joc, un guerrer i una fortalesa medieval que sembla que seria el mateix Castell de Llívia.

cicle_iulia_libica_2021

A més de l’exposició, que es prorrogarà fins el proper 2 de gener de 2022, el Cicle Iulia Libica també comptarà amb una visita guiada a Llívia, la ruta les 5 icones, que ofereix el museu des d’aquest estiu, on es poden veure els 5 llocs més icònics de Llívia: el museu, l’església, el fòrum romà i el castell, a més a més de l’enclavament.

Per la tarda tindran lloc dues activitats, la primera, un taller d’escriptura medieval per families, a les 18:00 hores, i després, a les 19:30 la conferència “L’autoria femenina de l’art rupestre”, a càrrec de la Dra. en arqueologia i prehistòria, Victoria Medina Fernando, que ens parlarà de les teories que han sorgit recentment, que qüestionen el relat imperant des de sempre, el qual s’ha atribuït l’autoria de l’art rupestre, a l’home, sense qüestionar-se. Veurem, doncs, que les dones hi van tenir un paper més rellevant.

Totes les activitats compten amb aforament limitat i amb totes les mesures preventives contra la covid19. Les entrades es podran reservar per primera vegada a través de la web https://museullivia.com/index.php/activitats/