L’Ajuntament de Bolvir finalitza la construcció d’un nou dipòsit d’aigua potable

L’Ajuntament de Bolvir ha promogut la construcció d’un nou dipòsit d’aigua potable, de 1.250m³ de capacitat

imatge.jpg
photo_camera El nou dipòsit de Bolvir és la darrera inversió municipal.

Atesa la voluntat de l’Ajuntament d’anar assumint la gestió d’abastament d’aigua potable del municipi, actualment calia considerar el bon desenvolupament en els darrers anys dels sectors residencials de Sallens i dels LLosers, i també tenir en compte les noves urbanitzacions de les Esplanes i el PPU-BOL-1, i del sector econòmic PPU-BOL-2.

En aquest context, es feia imprescindible l’augment de capacitat d’emmagatzematge d’aigua complementària a l’existent. Anteriorment, la capacitat dels dipòsits existents era de 530 m³, repartits en tres dipòsits de 350, 150 i 30m³ respectivament. El més petit i antic d’ells estava molt deteriorat i calia clausurar-lo, fet que suposava passar a disposar només de 500m³. Per tant, aquest plantejament d’incrementar capacitat ha suposat obtenir un total de 1.750 m³, amb unes instal·lacions concentrades en un mateix espai situat per sobre de la sèquia de la Solana.

A més, aprofitant aquesta intervenció també s’ha pogut millorar un tram del camí de l’Aigua, obtenint així un nou traçat paral·lel a la sèquia, que fa encara més agradable aquest recorregut.

El projecte ha estat redactat per l’enginyer de camins, canals i ports, Joan Gurrera Lluch, i les obres han estat executades durant els mesos de setembre, octubre, novembre i desembre, per l’empresa Artífex Infraestructuras S.L., amb un pressupost d’adjudicació de 279.510€.