28.05.2022 |
Viure als Pirineus

CINEMA

L’11è Cerdanya Film Festival escalfa motors

L’onzena edició del certamen, que tindrà lloc entre l’1 i el 9 d’agost.
image002 (1)
Una edició anterior del Cerdanya Film Festival/arxiu
L’11è Cerdanya Film Festival escalfa motors

L’onzena edició del certamen, que tindrà lloc entre l’1 i el 9 d’agost, es posa en marxa aquest juliol fent pública la Selecció Oficial a concurs, amb 187 obres programades en 79 sessions diferents. Les obres es distribueixen en 4 seccions principals: curtmetratges (ficció i animació), llargmetratges (ficció i animació), documentals (qualsevol durada) i Fora de concurs. Tota la informació sobre la programació oficial es troba al portal web www.cerdanyafilmfestival.cat, on també es poden reservar les entrades gratuïtes a través de l’aplicació d’Eventbrite, integrada a la mateixa web del Festival.  L’aforament és limitat (màx. 100 persones) i és fonamental disposar d’entrada preassignada.

Novetats de l’edició d’enguany

·         Choreoscope (curts de dansa): Dissabte a la nit es projectaran curts de dansa a la fresca. Cada any innovem en més d’una vessant i, aquest any, hem volgut destacar aquesta activitat artística en particular, amb petits films que visibilitzen la disciplina, l’esforç i el talent que requereixen els ballarins i ballarines i que es fa en col·laboració amb el festival Choreoscope, l’únic festival de cinema de dansa del país.

·         Pel·lícules en VOSC: Apel·lem a l’enriquiment lingüístic i, per això, les pel·lícules en llengua diferent al català i al castellà s’emetran en l’idioma original però estaran subtitulades al català gràcies al suport de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

·         Laboratori de Creació Audiovisual: Per segon any consecutiu, el Festival organitza un campus per professionals joves del cinema a Bellver de Cerdanya. Aquest any, tindrà un format reduït i un aforament limitat per respectar la normativa establerta arran del Covid19. Així doncs, durant 5 dies, els participants crearan i experimentaran en base als seus propis projectes sota l’esperit de Kino Kabaret, acompanyats de la mà del cineasta César Candilejo. Els joves rodaran entre 8 i 10 microcurtmetratges que, posteriorment, es projectaran al final del Festival. A més, cada nit, gaudiran de la projecció de curts a la fresca, així com de sessions de cap de setmana.

·         Seus: Totes les projeccions s’ubicaran a l’interior de la Sala de Convencions del Museu Cerdà, als jardins del Museu Cerdà (films a la fresca) i pels participants del Laboratori i un grup reduït d’espectadors, les projeccions es passaran a la Casa de Colònies – Cal Caló Cortariu.

A més a més, seguint amb els valors del Festival, continuem donant impuls a la mirada femenina, amb el Premi Curtmiratges. Volem ser una plataforma que dóna veu a les futures generacions de dones cineastes que, tenint en compte la perspectiva de gènere en un món, l’audiovisual, copat encara per homes, és molt necessari.

Per últim, però no menys important, aquest any, per circumstàncies òbvies, és indispensable portar la mascareta ben posada a totes les sessions i espais, rentar-se les mans a l’entrada, i respectar la distància de seguretat a les cues. Veniu amb temps per evitar aglomeracions. Comptem amb totes les mesures necessàries per dur a terme un Festival segur i per a gaudir, alhora, dels espais oberts que ens ofereixen Puigcerdà i la Cerdanya a l’estiu.

image003

Des de l’organització, som ben conscients que l’onzena edició del Cerdanya Film Festival serà una edició molt especial, tant pels espectadors com per tots els qui en algun moment han participat en l’activitat de visibilitzar el cinema fora de les sales comercials i al cor del Pirineu. Som un Festival compromès amb el sector i amb tots aquells i aquelles que any rere any marquen amb vermell la cita cerdana, i aquest any no podia ser menys. Així doncs, malgrat la conjuntura actual, tot l’equip hem posat de la nostra part perquè sigui un Festival per a recordar: innovant i adaptant-nos a la situació. Perquè la cultura, ara més que mai, necessita el nostre suport.

El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya és un festival soci de Catalunya Film Festivals i de Costa Brava – Girona Festivals, compta amb el suport institucional i finançament de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), la Diputació de Girona, l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC), la Direcció General de Política Lingüística, la Diputació de Lleida, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i l’Ajuntament de Puigcerdà i està organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya i la Cerdanya Film Commission.

L’11è Cerdanya Film Festival escalfa motors
Comentarios