27.09.2022 |
Viure als Pirineus

INFRAESTRUCTURES

La xarxa de fibra òptica de la Generalitat arriba a Puigcerdà

Aquest desplegament forma part del pla del Govern per assegurar la connectivitat a totes les comarques aquest 2020
Puigneró a Puigcerdà
El conseller Puigneró amb alcaldes de la Cerdanya/govern.cat
La xarxa de fibra òptica de la Generalitat arriba a Puigcerdà

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha visitat aquesta tarda les obres de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat entre Cercs, Bagà i Puigcerdà.

Amb les obres en execució, el 79,7% dels habitants de les comarques del Berguedà i la Cerdanya disposaran d’accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat. A finals d’agost, s’hauran estès 57 quilòmetres nous de fibra òptica de la Generalitat que connectaran 21 municipis entre el Berguedà i la Cerdanya, aquests quilòmetres se sumaran als 123 ja existents, amb 2 milions d’euros d’inversió.

Pel que fa a la Cerdanya, el 66% del total dels habitants de la comarca disposaran aquest estiu de punt de connexió. La comarca fa un salt amb aquestes obres i una vegada acabades, permetrà oferir fibra òptica de la Generalitat a un total de gairebé 12.000 habitants dels municipis de Alp, Bolvir, Das, Fontanals de Cerdanya-Queixans, Puigcerdà, Riu de Cerdanya i Urús. Amb aquest projecte també quedarà connectat un polígon de la Cerdanya.

El conseller ha aprofitat la visita per anunciar que el Govern aprovarà en les properes setmanes estendre la fibra òptica de la Generalitat als trams Guardiola de Berguedà - La Pobla de Lillet, Berga – Vilada – Borredà, Guardiola de Berguedà – Vallcebre – Saldes – Gósol, i La Seu d’Urgell - Bellver de Cerdanya.

El conseller ha recordat que el principal objectiu del Govern és “tenir un país que doni oportunitats a tothom”, i ha explicat que per això és necessària la connectivitat. En aquest sentit, Puigneró ha destacat la importància que té avui en dia la instal·lació de la fibra òptica com a “oportunitat pel territori, com a antídot contra el despoblament, i per donar igualtat d’oportunitats laborals a tots els ciutadans independentment d’on visquin”, ja que “el teletreball és una oportunitat per fer arrelar molta gent al territori”.


Capitals de comarca connectades i municipis al seu pas aquest 2020

Aquest desplegament forma part del pla del Govern per assegurar la connectivitat a totes les comarques aquest 2020 en un moment clau per la recuperació econòmica del país amb la voluntat de garantir la igualtat d’oportunitats i la vertebració territorial.

Aquest pla per finalitzar el desplegament de la fibra òptica de la Generalitat permetrà connectar les 13 capitals de comarca que falten (Falset, Vielha, Puigcerdà, Moià, Montblanc, Valls, Gandesa, Solsona, Borges Blanques, Sort, Banyoles, El Vendrell i Pont de Suert) i fins a 51 municipis de 16 comarques al seu pas.

La xarxa de fibra òptica de la Generalitat arriba a Puigcerdà
Comentarios