02.10.2022 |
Viure als Pirineus

MUSEUS

Puigcerdà inaugura al Museu Cerdà, l'exposició permanent “Conventus”

L'espai convida a conèixer la història dels convents de Puigcerdà, estretament lligada a l’evolució urbana de la Vila,  i a endinsar-se en la vida quotidiana del convent de les Carmelites.
Inauguració Convents Museu Cerdà Puirgcerdà 1
Inauguració de l'espai 'Convents' al Museu Cerdà de Puigcerdà /puigcerda.cat
Puigcerdà inaugura al Museu Cerdà, l'exposició permanent “Conventus”

Aquest dissabte a la tarda s’ha inaugurat l'espai “Conventus” del Museu Cerdà de Puigcerdà. Aquesta nova exposició permanent, ubicada a la planta -1 del Museu, convida a conèixer la història dels convents de Puigcerdà, estretament lligada a l’evolució urbana de la Vila, i a endinsar-se en la vida quotidiana del convent de les Carmelites.

Inauguració Convents Museu Cerdà Puirgcerdà 3

L'espai s’ha dividit en tres sales. La primera mostra l’important rol jugat pels principals monestirs de Puigcerdà (sobretot el dels dominics i el dels franciscans), els qual tenen un origen medieval, i que perduraren fins a la desamortització de Mendizábal o poc després (1835-1840).

La segona sala està dedicada a l’evolució d’un edifici i d’uns espais originàriament destinats a convent de clausura (emmarcat en el context social i geogràfic de l’època) i a la vida de recolliment i sacrifici extrem duta a terme per la comunitat de les monges Carmelites Descalces, així com la seva relació amb la població puigcerdanenca i cerdana del moment. Aquesta comunitat va estar present a la nostra Vila entre 1885 i 1982.

Inauguració Convents Museu Cerdà Puirgcerdà 4

El tercer espai, l’antiga Cripta del convent, acosta el ritual de la mort al visitant i el significat simbòlic que tenia per a la comunitat de monges, alhora que s'aprofundeix en la història del convent a través d’un audiovisual.

Les obres de museització han tingut un cost d'uns 160.000 €, que han estat finançats pels fons europeus i l'Àrea de Cultura de la Diputació de Girona.

Puigcerdà inaugura al Museu Cerdà, l'exposició permanent “Conventus”
Comentarios