10.08.2022 |
Viure als Pirineus

PATRIMONI

Promouen un pla estratègic per a l’església de la Mare de Déu dels Àngels de Llívia

La Diputació de Girona, el Bisbat d’Urgell i l’Ajuntament de Llívia s’impliquen en el projecte

esglesia03
Es crearà un balcó panoràmic encarat cap al fòrum romà Iulia Libica /llivia.org
Promouen un pla estratègic per a l’església de la Mare de Déu dels Àngels de Llívia

La Diputació de Girona, el Bisbat d’Urgell i l’Ajuntament de Llívia han acordat la redacció d’un pla estratègic de l’església de la Mare de Déu dels Àngels. El Pla haurà recollir les millores necessàries que s’han de fer en el monument, les obres que cal dur a terme en el seu exterior per embellir l’àrea, el condicionament dels subministres i serveis i, també, l’ús més lúdic i turístic que podria tenir l’edifici, com ara la pujada a la torre del campanar, amb les vistes que ofereix sobre el municipi i la vall cerdana.

esglesia01

Tècnics de la Diputació i responsables del Bisbat i de l’Ajuntament van fer, ara fa uns dies, una visita al monument per constatar l’estat de l’edifici. L’evidència que caldrà fer múltiples millores ha conclòs que seria més lògic promoure un pla estratègic per al monument. “Són necessàries diferents obres de manteniment. Cal, per exemple, suprimir les humitats que hi han aparegut. Cal restaurar les pintures de les capelles. S’ha de millorar les instal·lacions elèctriques i el servei de calefacció i l’acústica. Al final, ben mirat, cal una intervenció important i potser valdria la pena saber, primer, on som”, ha explicat Elies Nova, alcalde de Llívia.

esglesia02

El pla estratègic analitzarà l’estat de l’edifici i les seves mancances per, a partir d’aquí, projectar les millores necessàries tot fixant-ne terminis d’execució i pressupostos. El pla també proposarà accions de futur i projectes de millora per al monument com, per exemple, la recuperació dels passos de ronda de l’església, la millora dels accessos a l’edifici per a persones amb discapacitat i la creació d’un balcó panoràmic que estarà encarat cap al fòrum romà Iulia Libica.

Promouen un pla estratègic per a l’església de la Mare de Déu dels Àngels de Llívia
Comentarios