Inauguració de les exposicions "Rastres de sang i de foc" i "Sin pudor itinerante"

Les exposicions es poden visitar des d'ahir 1 de novembre i fins al proper dia 29 al Museu Cerdà de Puigcerdà.

image
photo_camera Inauguració de l'exposició sobre fets carlins.

Ahir dia 1 de novembre, va quedar inaugurada l'exposició "Sin pudor itinerante" de l'artista Veneçolà consolidat a Madrid, Nelson Villasana. L'acte va comptar amb la presència de l'Alcalde de Puigcerdà Albert Piñeira, el regidor de Cultura Xavi Piguillem i el director del Museu Cerdà Oriol Mercadal que van dedicar unes paraules als assistents. 

Les obres inviten a una reflexió profunda sobre conceptes com la llibertat d'expressió del nostre cos i la vergonya a mostrar l'animalitat humana que portem dins. 

Així mateix es va inaugurar també l'exposició de gravats i il·lustracions sobre els fets carlistes, basada en el llibre “Rastres de Sang i de Foc. La penúltima Guerra Civil al prepirineu català (1872-1875)”, de Pere Boixader Simon i produïda per l’Arxiu Comarcal del Berguedà. 

Aquesta mostra és un recull de documentació dels episodis viscuts durant la Tercera Guerra Carlina a poblacions com Vic, La Seu d'Urgell, Guardiola de Bergueda, La Pobla de Lillet, Castellar de n'Hug i Puigcerdà. En aquesta última vila, la figura del coronel Cabrinetty va ser d'especial rellevància i per això la sala es presidida per una escultura seva. Els poc coneguts fets carlistes van tenir molta importància a la seva època i les seves conseqüències encara s'arrosseguen avui en dia. 

Les exposicions podran ser visitades al Museu Cerdà de Puigcerdà fins al 29 de novembre.

comentaris