01.12.2022 |
Viure als Pirineus

Guils aprova el projecte de reparcel·lació i urbanització del barri del Golf

Des de l’Ajuntament volem facilitar el fet que els propietaris puguin condicionar i posar el dia aquesta urbanització”, ha detallat l’alcalde de Guils, Valentí Tuset.

golf01premsa
El barri del Golf a Guils de Cerdanya.
Guils aprova el projecte de reparcel·lació i urbanització del barri del Golf

L’Ajuntament de Guils de Cerdanya ha aprovat, de forma definitiva, el projecte de reparcel·lació i urbanització del barri del Golf (Pla d’Actuació Urbanística PAU-GUI-7). El projecte permetrà fer una millora general a la zona amb l’adequació de l’enllumenat (l’actuació es completarà amb la implantació de tecnologia LED), es farà l’ampliació de la xarxa de clavegueram, nous carrers i es dotarà tota l’àrea urbanitzada amb una portada d’aigües (fins ara, els propietaris s’abastien de pous particulars). “Aquesta és una obra de gran envergadura.

Per desenvolupar aquesta iniciativa els propietaris s’han constituït en Junta de Cooperació (Associació Administrativa de Cooperació de Guils de Cerdanya). Aquesta entitat, conjuntament amb l’Ajuntament, farà el seguiment dels tràmits i de les obres que s’iniciaran un cop surtin a concurs la contractació   dels treballs. Els estatuts de l’ens detallen que l’objecte de l’Associació “és col·laborar amb l’Ajuntament en la gestió i execució de les obres d’urbanització”. Els propietaris de les parcel·les són els qui  es fan càrrec de la inversió, que serà d’uns 800.000 euros. Els parcel·listes es repartiran les càrregues de les obres, distribuint els costos a partir de les dimensions de les seves propietats.

El barri del Golf és una extensa àrea que abraça des del barri de Sant Martí fins a tocar el terme mu- nicipi de Bolvir, a la zona de la Torre del Remei, i que afecta espais a les dues bandes de la N-260, eix Pirinenc. És una zona de 597.323,26 metres quadrats, dividida en parcel·les d’uns 6.000 metres qua- drats. En total, l’espai concentra 71 parcel·les. La urbanització del Golf de Guils de Cerdanya va néixer els anys 40 i es va desenvolupar, principalment, els anys 60 i 70.

golf02premsa

Acció urbanística que tindrà continuïtat

Aquesta intervenció (Pla d’Actuació Urbanística PAU-GUI-7), és una peça més d’altres accions de mi- llora urbanística que Guils de Cerdanya té previst realitzar en els propers mesos i que afectaran altres zones adjacents. Aquestes iniciatives són possibles d’ençà que el Pla d’Ordenació Urbanística Pluri- municipal de la Cerdanya (POUMP) va ser aprovat definitivament per la Direcció General d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya l’any 2010.

Guils aprova el projecte de reparcel·lació i urbanització del barri del Golf
Comentarios