FLORA

El Grup de Recerca de Cerdanya i el Museu de Llívia organitzen una nova edició del Cicle de Flora Cerdana

El cicle comença aquest diumenge i es preveu set sortides florals, tallers i xerrades, entre els mesos de març i juliol d’aquest any
Flora Llívia
photo_camera Una de les sortides dutes a terme l'any 2022 / Jordi Queralt

Aquesta serà la quarta edició del Cicle de Flora Cerdana que organitzen, conjuntament, el Grup de Recerca de Cerdanya (GRC) i el Museu de Llívia. Des del 2021, ambdues entitats han unit esforços i han coordinat plegats aquest cicle que consta de sortides florals, tallers i conferències.

Val a dir que el GRC, des de feia molts anys, ja oferia aquesta activitat, en un format que contenia només les sortides a la natura. Des del 2021, però, GRC i Museu dissenyen un programa que inclou, a banda de les sortides, xerrades i tallers.

Flora Llívia
Una de les sortides dutes a terme l'any 2022 / Jordi Queralt

Les dates de les sortides ja estan programades i seran els dies (diumenges):

3 de març (10 h); 14 d'abril (10 h); 12 de maig (9 h); 26 de maig (9 h); 9 de juny (9 h); 23 de juny (9 h), i 14 de juliol (9 h).

El cicle començarà aquest diumenge, 3 de març, amb una sortida al Pont del Soler i, posteriorment, a la zona de la Pia, entre La Molina i Masella. La idea és veure-hi lliris de neu, entre altres. Els interessats han de saber que l'hora de trobada és a les 10.00 hores, a l'aparcament del Museu Cerdà, a Puigcerdà. La sortida es farà amb n'Enric Quílez, naturalista i botànic aficionat, alhora que president del Grup de Recerca de Cerdanya (GRC).

Les xerrades i els tallers estan pendents de confirmació de data. El Cicle de Flora Cerdana és una de les activitats anuals del Museu de Llívia que compta amb un públic fidel i que registra la participació de més de 200 persones a sortides i conferències.