01.12.2022 |
Viure als Pirineus

DESCONFINAMENT

Ger posa en marxa el casal d'estiu amb una quarantena de nens

Coincidint amb l'inici de la fase 3, les activitats es duen a terme en horari de matí, en grups de menys de deu persones i sense oferir el servei de menjador.
Pla general d'un grup de nens del casal d'estiu de Ger asseguts en cadires i on es veuen altres de buides amb un cartell que indica que no poden seure per mantenir la distància de seguretat. Imatge del 8 de juny de 2020 (Horitzontal).
Un grup de nens del casal d'estiu de Ger/Albert Lijarcio
Ger posa en marxa el casal d'estiu amb una quarantena de nens

Ger (Cerdanya) ha posat en marxa el seu casal d'estiu aquest dilluns amb una quarantena de nens d'entre 3 i 12 anys, convertint-se així en un dels primers municipis de l'Alt Pirineu i Aran i del conjunt de Catalunya on s'hi duu a terme. D'aquesta manera, s'ha aprofitat que aquesta part del territori entrava a la fase 3 de la desescalada per tirar-lo endavant, just en el moment en què aquest tipus d'activitat ja estava permesa. Tot i això, s'han hagut de fer alguns ajustos, com ara organitzar grups d'un màxim de deu persones o limitar els horaris a la franja de matí, ja que no s'ofereix el servei de menjador. De totes maneres, la iniciativa ha estat molt ben rebuda, ja que ajuda a conciliar la vida laboral i familiar.

Pla mitjà d'una nena que participa al casal d'estiu de Ger rentant-se les mans. Imatge del 8 de juny de 2020 (Horitzontal).

(Foto:Albert Lijarcio)

L'alcalde de Ger, Alfons Casamajó, ha afirmat que "aquest confinament, als nens se'ls ha fet molt llarg" i que, per aquest motiu, van creure "oportú" engegar aquesta activitat quan l'Alt Pirineu i Aran arribés a la fase 3. En aquest sentit, ha explicat que des del consistori s'han fet les gestions pertinents per tal de rebre l'aval de la direcció general de Joventut.

La iniciativa ha obtingut una molt bona rebuda tant pels pares com pels infants i, de fet, aquest juny s'han omplert pràcticament les quaranta places que s'hi oferien. Mentre, hi ha llista d'espera pels mesos de juliol i agost. Pel que fa a la procedència dels nens, la majoria són de l'escola del municipi, a la qual hi van també alumnes que viuen a Isòvol i Meranges.

El casal d'estiu de Ger es duu a terme a les instal·lacions de la pista poliesportiva del municipi i el seu entorn. De fet, part de les activitats previstes consisteixen passejades, rutes en bicicleta o excursions al voltant del riu.

Ger posa en marxa el casal d'estiu amb una quarantena de nens
Comentarios