06.07.2022 |
Viure als Pirineus

La Fira de l’Oli i del Pa va omplir els carrers de Llívia

Aquest dissabte es va celebrar per primera vegada a Llívia i durant tot el dia, una fira dedicada a l’oli de qualitat, al pa de fleca i als seus productes derivats. Era també la primera vegada que aquesta fira itinerant feia parada a la comarca de la Cerdanya.

DSC_0323
Una imatge de la fira que va omplir els carrers de Llívia.
La Fira de l’Oli i del Pa va omplir els carrers de Llívia

Es tracta d’un certamen que aplega petits productors d’aquests dos aliments i que a més de la seva funció comercial procura també fer cultura de l’oli i de tots els seus usos, així com del pa de fleca.

Així, a la Fira de Llívia s’hi ha pogut tastar i comprar Oli de Pau, Oli Canyal, i Oli del Molí de Can Gibert, a més dels olis ecològics d’Ecosetrill, procedents de diferents varietats d’oliva: piqual, argudell, arbequina, vera, hojiblanca i arroniz. També s’hi ha vist oli de nous i de tòfona, a més d’altres productes amb base d’oli com ara salses, melmelades, formatges, i conserves amb oli;  També s’han donat a conèixer altres aplicacions i usos de l’oli com són la terapèutica, la cosmètica o la decorativa. Cal destacar la presència d’un expositor d’espelmes d’oli que eren elaborades en directe tot fent gaudir molt els visitants, que s’aturaven davant de la parada-taller per poder veure tot el procés.

Pel que fa al pa, a la Fira se’n ha pogut veure de molts tipus, des del tradicional pa de pagès fins a les varietats més novedoses, a més de coques, galetes i altres derivats. El que més ha triomfat però, ha estat el forner que elaborava el pa en directe amb el seu forn de llenya situat a peu de carrer.

La Fira comptava a més amb la participació d’una creperia i d’un carrussel ecològic amb cavallets construïts amb materials reciclats, que a més de fer les delícies de la mainada ha despertat la curiositat de tot el públic.

Més informació:

https://www.facebook.com/events/1289296937763495/

La Fira de l’Oli i del Pa va omplir els carrers de Llívia
Comentarios