Exitosa convocatòria de l’assemblea de poble de Guils de Cerdanya

Una cinquantena de veïns assisteixen a l’acte organitzat pel govern local; es va parlar dels projectes de futur i es va prendre nota de les propostes veïnals

assembleaguils02
photo_camera Una imatge durant l'assemblea a Guils de Cerdanya

L’assemblea de poble de Guils de Cerdanya, que es va celebrar aquest dissabte al local social de Guils, va ser un èxit de convocatòria i de participació. Una cinquantena de veïns de la localitat van assistir a l’acte or ganitzat per l’equip de govern local que va servir per exposar els projectes executats aquests últims mesos i, especialment, per presentar les iniciatives previstes d’ara i fins a final del mandat. En el torn obert de paraula els veïns van dir-hi la seva, amb propostes i suggeriments que van ser recollits pels regidors del govern.

assembleaguils03

L’assemblea de poble va començar puntualment a les 19 hores. L’acte va ser presidit per l’alcalde de Guils de Cerdanya, Valentí Tuset, que va estar acompanyat per la resta dels membres del govern local, els regidors Montse Ribot, Vicenç de Moxó i Miquel Bisbe. L’acte va comptar també amb la participació dels arquitectes Francesc i Cristian Maurell, responsables dels projectes de la plaça Major de Guils i la millora del cementiri de Saneja. La convocatòria va començar amb un repàs de les principals actuacions que el govern municipal ha realitzat aquests primers mesos de mandat. Els regidors van ser els encarregats d’explicar, per àrees de govern, les accions dutes a terme. Posteriorment, es va destacar les iniciatives de futur previstes per aquests propers mesos, com ara la nova plaça davant de l’església de Guils o la portada d’aigua a Puigcerdà Residencial, entre altres.

Dos dels projectes més destacats que es volen impulsar en els propers mesos són la millora de la plaça Major de Guils de Cerdanya i la millora del cementiri de Saneja. Els responsables de l’estudi d’arquitectura Maurell de Barcelona, amb orígens familiars a Saneja, autors del disseny dels dos espais locals, van presentar els projectes. La reforma i canvi d’usos de la plaça Major va centrar part del debat. Els veïns, majoritàriament, valoren positivament la proposta de disseny i consideren oportú fer d’aquest espai un lloc de trobada veïnal, de lleure i d’esbarjo, tot suprimint l’aparcament de vehicles i suprimint la zona de contenidors. Amb tot, tenint en compte que hi ha alguns veïns que han mostrat les seves reticències, l’equip de govern s’ha compromès a continuar debatent aquest projecte que considera, però, necessari i prioritari.

Suggeriments veïnals

Molts veïns van aprofitar el torn de paraules per aportar idees i propostes. Així, entre altres preocupacions, els veïns van expressar la necessitat de fer una regulació diferent de la circulació pel nucli antic de Guils; carrers estrets i de doble sentit. També van demanar al govern local que s’adoptin mesures sancionadores als veïns que aparquin els cotxes davant de guals. Els regidors de l’equip de govern van prendre nota d’aquests i altres suggeriments.