Les excavacions del Castellot de Bolvir es duran a terme per estudiants de tot el món

Dijous al matí va començar la campanya estival d'excavacions al jaciment iberoromà del Castellot de Bolvir.

Espai Ceretània
photo_camera El jaciment ha estat l'origen de l'Espai Ceretània.

Dijous al matí va començar la campanya estival d'excavacions al jaciment iberoromà del Castellot de Bolvir. Les excavacions que s'acabaran el diumenge 26 de juliol es troben dins d'un projecte dirigit per Oriol Olesti, professor del departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Aquesta primera setmana es prepararan les zones que han de ser excavades. Aquesta preparació la durà a terme un equip de quatre professionals de l'empresa del bagès de difusió del patrimoni cultural Arqueòlegs.cat. A partir del dilluns 6 de juliol i ja fins al dia 26, uns cinquanta estudiants i graduats en Història i Arqueologia d'arreu del món treballaran amb professionals d'Arqueòlegs.cat.

"Treballarem amb un grup d'uns 20 estudiants i graduats que es renovarà cada setmana, tot i que alguns d'ells participaran en tota la campanya", explica Jordi Morera, fundador d'Arqueòlegs.cat. A més a més, és codirector de l'excavació juntament amb Joan Oller, que també forma part d'Arqueòlegs.cat i és professor de la UAB.

comentaris