ELECCIONS MUNICIPALS 28M - ALCALDIES ABANS D'ANAR A VOTAR

Ester Castilla: “El municipi de Lles és la comunió dels cinc pobles que el conformen, els donarem veu”

Ester Castilla és guia i cofundadora de 'Rocaviva'. Es presenta per primera vegada a l’ajuntament de Lles de Cerdanya i ho fa amb les sigles de 'Fem Poble Som Poble ERC-Acord Municipal'

Ester Castilla
photo_camera Ester Castilla, cap de llista a l'ajuntament de Lles de Cerdanya, a Rocaviva / Feliu Sirvent

La llista que encapçales és l'única que es presenta a les pròximes eleccions. A què es deu? 

És complicat fer llistes electorals, sobretot en municipis com el nostre, petit, amb poca gent i amb cinc pobles. No és fàcil, tot i que aquesta candidatura és la continuïtat de l'anterior, que ha governat els últims quatre anys amb un equip potent. Valorem i agraïm la feina feta, i per això hem volgut prendre el relleu i continuar. Ens feia por que no hi hagués cap llista, això és el que ens ha animat.

Creus que no tenir competència pot desmotivar als veïns a l'hora d'anar a votar el 28 de maig?

Farem per manera que no sigui així, perquè realment això succeeix. Posarem molt interès a demanar a la gent que vagin a votar. Farem una reunió a cada poble per explicar i, sobretot, perquè vegin que hi ha molta transparència. El que volem és treballar.

Ens calen famílies amb canalla que alimentin l’escola, i per això necessitem habitatge a preus assequibles.

Què t'ha portat a presentar-te?

La meva experiència personal a Rocaviva m’ha ensenyat a ser valenta i veure tanta gent jove amb afinitats i empenta, em va moure a donar suport a l’equip i al projecte. Jo vaig al davant per la meva disponibilitat actual, però hi podia anar qualsevol altre al meu lloc. Volem treballar de manera força assembleària i consultar molt als pobles i donar-los veu. El municipi de Lles és la comunió dels cinc pobles que el conformen.

Ester Castilla 2
Ester Castilla, cap de llista a l'ajuntament de Lles de Cerdanya, a Rocaviva / Feliu Sirvent

Quina és la principal problemàtica que té el municipi de Lles de Cerdanya?

L’habitatge, sens dubte. Les cases es van ocupant més com a segones residències que no pas amb persones i famílies que hi volen viure tot l’any i els preus són desorbitats. Cal treballar per la gent d’aquí i pels de fora que vulguin instal·lar-se aquí de manera amable i permanent. Ens calen famílies amb canalla que alimentin l’escola, i per això necessitem habitatge a preus assequibles. Som afortunats de tenir una escola molt bona i amb unes mestres que treballen molt bé.

Digue'm tres actuacions concretes que tens previst realitzar durant el pròxim mandat?

Volem donar suport i continuar els projectes que es van començar. Treballarem per la continuïtat de les obres de la carretera i també per materialitzar el tema dels comptadors de l’aigua que és força complex, així com els aspectes relacionats amb els residus i el reciclatge. Però hi ha un tema que per mi és molt important, que és el manteniment de la personalitat de cada poble i l’establiment d’una xarxa intergeneracional que connecti la gent gran i la gent jove a través d’activitats de tota mena. A vegades parlem de projectes molt ambiciosos, però ens oblidem de l’ànima de les persones i de la comunitat. Hi posarem l’esforç i el cor en la nostra manera de fer.

comentaris