ELECCIONS MUNICIPALS 28M - ALCALDIES ABANS D'ANAR A VOTAR

Alfons Casamajó: “Hem transformat el poble. Ara toca l’atenció a les persones, cuidar la nostra gent”

Alfons Casamajó fa 16 anys que és alcalde de Ger. Ara es torna a presentar per revalidar l’alcaldia i ho fa amb 'Junts per Ger-JuntsxCat'
Alfons Casamajó alcalde Ger
photo_camera Alfons Casamajó davant l'ajuntament de Ger / Feliu Sirvent

La llista que encapçales és l'única que es presenta a les pròximes eleccions. A què es deu? Com t'ho expliques?

Aquest serà el cinquè mandat que portaré com a alcalde i sempre hem procurat fer un grup molt transversal i això, entenc, que ajuda a fer llista única o bé dificultar que n’hi hagi altres. Sempre hem buscat fer llistes de poble, més que no pas de partit, i això fa que una majoria de veïns s’hi sentin representats. També he de dir que a la gent cada vegada li costa més participar i presentar-se a llistes electorals.

Creus que no tenir competència pot desmotivar als veïns a l'hora d'anar a votar el 28 de maig?

A les eleccions municipals, a la pràctica, hi ha tres urnes. Es vota l’ajuntament, però també el Consell Comarcal i les diputacions, però d’això la gent no n’és massa conscient. Si hi ha més d’una llista, existeix menys mobilització, això està clar. Intentarem activar els electors, però no serà fàcil.

Alfons Casamajó alcalde Ger 2
Alfons Casamajó davant l'ajuntament de Ger / Feliu Sirvent

Què t'ha portat a presentar-te?

Al llarg dels anys que porto com a alcalde crec que hem aconseguit una transformació del poble positiva i aquest haurà de ser el mandat de les persones. Això per mi suposa una motivació afegida per tornar-me a presentar. Potser ara no calen tantes obres físiques i toca anar més al detall i a l’atenció de les persones, és a dir, cuidar la nostra gent.

Potser ara no calen tantes obres físiques i toca anar més al detall i a l’atenció de les persones, és a dir, cuidar la nostra gent.

Quina és la principal problemàtica que té Ger?

El problema principal que tenim a Cerdanya, i també a Ger, és l’habitatge. Pensem tirar endavant alguns projectes i ens ho permetrà el fet que hem desenvolupat plans parcials i rebrem cessió de terrenys que destinarem a habitatges per a persones joves que vulguin viure tot l’any aquí. Que els joves de Ger que han marxat a formar-se puguin tornar i emancipar-se.

Digue'm tres actuacions concretes que tens previst realitzar durant el pròxim mandat?

Impulsarem l’atenció a les persones, especialment la gent gran, perquè puguin ser ateses, tant com sigui possible, al mateix municipi. Tirarem endavant projectes d’habitatge per a joves. I també portarem a terme una actuació pública a l’Hort de l’Església, que concretarem així que finalitzi l’estudi arqueològic que hem encarregat i que també posarà en valor el nostre patrimoni. 

comentaris