CONFERÈNCIES

Ernest Altés parla de la seva obra escultòrica al Museu Cerdà de Puigcerdà

Segons Altés, una escultura és un 50% l’escultura en si mateixa, un 25% el lloc on es troba ubicada i un 25% restant, les seves dimensions.
Ernest-Altes
photo_camera Ernest Altés parla de la seva obra escultòrica al Museu Cerdà de Puigcerdà / Francesc Esteban

Aquest dimecres, 9 d'agost, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, va tenir lloc la segona conferència del cicle “A l’estiu, recerca’t”, que cada any organitza el Grup de Recerca de Cerdanya.

La conferència portava per títol: “Ser escultor. L’obra escultòrica de l’Ernest Altés” i va anar a càrrec del mateix Ernest Altés. La xerrada es va dividir en tres parts: una secció biogràfica, on ens va parlar de la seva formació humanística i artística, així com de les seves primeres obres; una segona part, amb una selecció d’algunes de les seves obres públiques més destacades, a Berlín, Ordino, la Seu d’Urgell o Puigcerdà, per exemple; i una darrera part, sobre tot allò que hi ha al voltant de l’artista.

Segons Altés, una escultura és un 50% l’escultura en si mateixa, un 25% el lloc on es troba ubicada i un 25% restant, les seves dimensions.

L’Ernest Altés fa servir en les seves obres, sobretot, ferro, pedra -sovint del lloc on es troba l’escultura- i vidre. Actualment, es dedica, sobretot, a obres públiques grans, més que no pas a obra petita per a exposicions. També va parlar dels costos de les obres públiques i de les dificultats que sovint es troben els artistes en aquestes feines, on hi ha molt intrusisme professional.

Aquesta conferència va ser la segona d’un seguit de deu, que enguany tindran lloc al Museu Cerdà, a les 19 hores.