CONFERÈNCIES

Enric Quílez clou el cicle de conferències estival del GRC parlant de fenòmens meteorològics

El conferenciant va explicar diferents tipus de fenòmens meteorològics que se surten del normal i que poden arribar a ser  molt espectaculars.
Enric-Quilez_foto-Gael-Piguillem
photo_camera Enric Quílez Castro durant la conferència / Gael Piguillem

Aquest dimecres, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de  Puigcerdà, va tenir lloc la sisena i darrera conferència del cicle “A l’estiu, recerca’t”,  que portava per títol: “Fenòmens meteorològics estranys”, a càrrec de l’Enric Quílez Castro, president del Grup de Recerca de Cerdanya. 

El conferenciant va explicar diferents tipus de fenòmens meteorològics (fotometeors,  eolometeors, electrometeors, etc.) que se surten del normal i que poden arribar a ser  molt espectaculars, com l’Arc blanc, l’espectre de Brocken, l’arc de Bravais, les pluges  de granotes o les autores boreals, per posar uns pocs exemples. 

Amb aquesta xerrada, es clou el cicle de conferències estival del GRC, que enguany ha recuperat  part del públic perdut l’any anterior a causa de la pandèmia, si bé s’ha notat un cert  rejoveniment de l’edat mitjana de les persones assistents a les conferències. 

El GRC es considera satisfet per la millora general produïda i encara la recta final de  l’estiu amb el sopar del GRC, on es lliuraran el dijous dia 1 de setembre, a la nit, els premis Sebastià Bosom, Josep Egozcue i Josep Maria Martí – Vila de Puigcerdà.