13.08.2022 |
Viure als Pirineus

Emma Roca presenta GrataCool, una nova empresa de productes alimentaris a la Cerdanya

L'empresa GrataCool, amb seu a Bellver de Cerdanya, està dedicada a la transformació i la comercialització de la gavarrera. 

gratacool01
Una foto de la presentació de GrataCool.
Emma Roca presenta GrataCool, una nova empresa de productes alimentaris a la Cerdanya

Ahir es va presentar al Caprabo d'Alp l'empresa cerdana GrataCool. GrataCool, amb seu a Bellver de Cerdanya, està dedicada a la transformació i la comercialització de la gavarrera (garravera, a Cerdanya), en una iniciativa empresarial que lidera la bioquímica i esportista Emma Roca.

La gavarrera és el fruit del roser silvestre i es troba, de forma habitual, a tot el Pirineu. GrataCool recol·lecta aquest fruit i en produeix massa o pols del fruit que després ven i comercialitza per separat o mitjançant productes. Segons recordava Roca, la gavarrera té tres propietats destacades: és antioxidant, és antiinflamatori i analgèsic. “A més, és un producte de proximitat, responsable amb l’entorn i que té un impacte social i econòmic a la zona”, explicava a les persones que han estat presents a l’acte. La gavarrera és la vitamina C de la muntanya i el seu consum està recomanat per a la salut, per a l’esport i per a la nutrició. Es pot obtenir més informació a www.gratacool.com.

gratacool03

La presentació de GrataCool -l’empresa està formada per tres socis, tots ells de Cerdanya-, va consistir en la degustació de productes elaborats amb la massa i la pols de gavarrera. Així, es van poder tastar hamburgueses de vedella i mixta de Casa Tió, els gelats de Pyreneum (fins a cinc gustos) i, finalment, la pols del fruit (que es pot combinar amb làctics, amanides entre moltes altres possibilitats), que es ven en envasos de 100 grams i 150 grams.

Roca va manifestar la seva satisfacció per la gran acollida que ha tingut l’acte. “Hi ha hagut molta gent que em reconeixia que no sabien res de les propietats de la gavarrera. Al·lucinen quan els ho expliques”, afirma l’esportista. “En canvi, també m’he trobat altres persones que recordaven com la padrina n’havia fet melmelada. D’això fa molts anys”, va dir.

gratacool02

Més productes i més utilitats

Empreses, productors i cuiners ja han expressat la seva intenció de treballar amb GrataCool. Ahir al matí, els responsables de GrataCool explicaven que la formatgeria del Molí de Ger vol treure al mercat dues varietats de formatges amb pols i massa de gavarrera. També s’estan fent proves amb els iogurts de la formatgeria de Llívia. I cuineres de renom com ara Carme Ruscalleda, Ada Parellada o Montse Vallory, faran proves per incorporar la massa de la gavarrera en els seus plats i salses. També hi està interessada la indústria cosmètica, segons avançava Roca al públic assistent a la presentació.

Emma Roca presenta GrataCool, una nova empresa de productes alimentaris a la Cerdanya
Comentarios