Els comuns, contraris a un possible augment del sòl urbanitzable a la Cerdanya i a convertir l'aeròdrom en aeroport

El grup parlamentari ha presentat una proposta de resolució per demanar que es dialogui amb la població sobre el futur de la comarca

Imatge de l'entrada de l'aeròdrom amb un cartell a la dreta on es pot llegir Aeròdrom de Cerdanya. Imatge del 7 d'abril de 2016. (horitzontal)
photo_camera Els Comuns demanen un debat sobre aquesta infraestructura.

Catalunya en Comú de l'Alt Pirineu i l'Aran va voler mostrar el passat divendres la seva disconformitat davant d'una possible modificació urbanística que permeti augmentar el sòl urbanitzable a la Cerdanya i convertir l'aeròdrom de la comarca en aeroport comercial. En aquest sentit, la formació considera, segons ha expressat a través d'un comunicat, que l'ecosistema d'aquest territori pateix d'una "càrrega elevada" d'activitats immobiliàries i que, si aquesta va a més, "pot malmetre la imatge de comarca". Pel que fa a l'Aeròdrom de la Cerdanya, des del partit han defensat que pugui "rebre inversions que millorin les seves instal·lacions" però, han dit, "sense recórrer al finançament basat en l'especulació urbanística". Per tot plegat, el grup parlamentari de Catalunya en Comú-Podem va presentar una proposta de resolució al Parlament de Catalunya, en la qual demanava que s'obri una via de diàleg amb la població cerdana sobre com ha de ser el seu desenvolupament territorial, a més d'aturar la modificació del pla urbanístic i el projecte d'ampliació de l'aeròdrom.

Per Catalunya en Comú, incrementar el sòl urbanitzable de la Cerdanya "només beneficiaria una activitats especuladora", ja que, segons han defensat, aquesta ampliació no és necessària. A través d'un comunicat, en el qual han volgut manifestar el seu desacord a aquesta possibilitat, han explicat que la comarca compta "amb alts nivells de confort mediambiental", els quals es podrien posar en risc si l'activitat immobiliària va a més. Més concretament, en el cas de l'aeròdrom, han volgut deixar clar que donen el seu suport a aquelles inversions que contribueixin a millorar l'equipament per facilitar "les activitats de formació professionals, esportives i turístiques", però que, al mateix temps, rebutgen que es pugui convertir en aeroport comercial.