RESCAT DE MUNTANYA

Els Bombers rescaten una noia, prop de Prat d’Aguiló, que s’havia lesionat mentre feia la Cavalls del Vent

El Grup Actuacions Especials va localitzar la noia ferida, la va immobilitzar i la va traslladar en llitera fins al refugi de Prat d’Aguiló.
Bombers rescat Cavals del Vent 2
photo_camera Els Bombers rescaten una noia que s’havia lesionat mentre feia la Cavalls del Vent / bombers.cat

Aquest dimarts a la nit els Bombers de la Generalitat van treballar en el rescat d'una noia que, en grup, feia la ruta de la Cavalls de Vent. Els bombers van rebre l'avís a les 21.24h i a la noia li feia mal el genoll i no podia continuar la marxa. Es trobaven a la zona de Prat Rodó i es dirigien cap al refugi Prat d'Aguiló.

Bombers rescat Cavals del Vent
Els Bombers rescaten una noia prop de Prat d’Aguiló que s’havia lesionat mentre feia la Cavalls del Vent / bombers.cat

Bombers va activar el Grup Actuacions Especials (GRAE), així com una dotació de suport que, en localitzar la noia ferida se la va immobilitzar i, en llitera se la va traslladar, juntament amb el grup, fins al refugi. D'allí es va traslladar la noia fins a Montellà i Martinet on s'esperava l'ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques.

Cavalls del Vent 

Cavalls del Vent és una ruta circular de senderisme que en una mica més de 84 km i salvant un desnivell acumulat de 5.600 m recorre en 7 etapes, entre 8 refugis guardats ´espectacular Parc Natural del Cadí-Moixeró. La ruta es pot fer des de qualsevol punt de partida i el sentit és lliure. El sender transitarà per cotes que van des dels 910 als 2.510 m salvant un desnivell total acumulat de 5.600 m.