TURISME

Dues cerdanes, incloses en la guia dels 150 professionals més influents del turisme estatal

La llivienca Maria Abellanet i Meya, presidenta del CETT, i la guilsenca Sílvia Avilés i Giraud, cofundadora i responsable de màrqueting i comunicació de NEBEXT, incloses en aquest prestigiós llistat.

IMATGE
photo_camera A l'esquerra, Sílvia Avilés (foto: Jordi Pardinilla), i a la dreta, Maria Abellanet,

Dues dones cerdanes ocupen una plaça a la guia dels 150 professionals més influents en el sector del turisme estatal. La consultora Sergestur (Serveis de Gestió Turística) ha presentat, aquest dijous, a Madrid, en el marc de la celebració de FITUR (Fira Internacional de Turisme), la cinquena edició del llistat dels professionals més influents en el sector turístic espanyol. I és en aquesta presigiosa guia on hi apareixen la llivienca Maria Abellanet i Meya (per tercer any) i la guilsenca Sílvia Avilés i Giraud. Ambdues han rebut aquest reconeixement, aquest dijous, en un acte multitudinari que reuneix el bo i millor del sector turístic espanyol.

Maria Abellanet i Meya, és doctora en Humanitats i Ciències Socials i presidenta del CETT –centre universitari de referència en Turisme, Hoteleria i Gastronomia, adscrit a la Universitat de Barcelona–. Abellanet va assumir la presidència del CETT l’any 2022, després de 17 anys com a directora general. Graduada en Turisme i en Direcció d'Empreses, i Màster en Direcció Financera i en Gestió Administrativa, va rebre la Medalla del Turisme de la Generalitat de Catalunya, en la categoria "Millora del Coneixement i la recerca aplicada al sector turístic", el 2014.

La consultora Sergestur (Serveis de Gestió Turística) ha presentat, aquest dijous, a Madrid, en el marc de la celebració de FITUR (Fira Internacional de Turisme), la cinquena edició del llistat dels professionals més influents en el sector turístic espanyol. I és en aquesta presigiosa guia on hi apareixen la llivienca Maria Abellanet i Meya (per tercer any) i la guilsenca Sílvia Avilés i Giraud. Ambdues han rebut aquest reconeixement, aquest dijous, en un acte multitudinari que reuneix el bo i millor del sector turístic espanyol

Acumula una dilatada trajectòria professional i empresarial al capdavant del CETT, amb més de 35 anys d'experiència i dedicació al sector turístic en el triple vessant de la gestió, formació i participació activa en institucions i fòrums de reflexió. Va liderar les "Bases per a la gestió i promoció d'un turisme responsable i sostenible" projecte impulsat per l'Ajuntament de Barcelona (2015).

En l’actualitat, és membre expert del Consell Turisme i Ciutat de l'Ajuntament de Barcelona, membre del Cercle de Turisme de la Diputació de Barcelona i membre de la Junta Directiva de Membres Afiliats de l'Organització Mundial del Turisme (OMT), entre d'altres.

Per la seva banda, Sílvia Avilés i Giraud, filla de Sant Martí d’Aravó (Guils de Cerdanya), és cofundadora i responsable de màrqueting i comunicació de NEBEXT. Periodista i publicista, amb més de 15 anys d'experiència en l’organització d’esdeveniments i comunicació. Amb NEBEXT, l’empresa que va fundar amb dos socis més, en l’actualitat dirigeix un dels certàmens internacionals més importants de turisme TIS-Tourism Innovation Summit, que s’organitza a Sevilla. A més, la seva empresa lidera la gestió de 14 grans esdeveniments especialitzats en tecnologia, innovació i sostenibilitat per a diferents sectors a l’Estat espanyol.

La guia del sector

Sergestur detalla que el llistat "és una guia que permet conèixer qui és qui i què aporten a l'ecosistema turístic, segons el criteri d'un comitè d'experts, amb què es consensua una llista que té com a finalitat fomentar una "sana competència" en aquesta indústria".

La guia "serveix per consolidar les persones més rellevants del nostre país i anar-ne descobrint d'altres que, de forma puixant, s'hi van integrant de manera excel·lent", han explicat des de la consultora.