ARXIUS

Jean-Louis Blanchon cedeix la seva col·lecció de revistes de la Catalunya Nord a l'Arxiu Comarcal de la Cerdanya

Aquestes capçaleres s'ocupen de diferents aspectes culturals de les comarques de la Catalunya Nord com la història, les arts i la literatura.
Jean-Louis Blanchon
photo_camera Jean-Louis Blanchon cedeix la seva col·lecció de revistes de la Catalunya Nord a l'Arxiu Comarcal de la Cerdanya / XAC

L'investigador de Palau de Cerdanya Jean-Louis Blanchon, ha cedit a l'Arxiu Comarcal de la Cerdanya algunes capçaleres d'hemeroteca editades a la Catalunya Nord, d'interès per la Cerdanya, el seu patrimoni i la seva història. 

Es tracta de la col·lecció completa de la revista Conflent, de periodicitat bimestral, que es va editar a Prada de Conflent entre 1861 i 1998, 53 números de la revista La Tramontane, editada a Perpinyà entre 1917-1971, i la col·lecció completa de la revista CERCA, Centre d'Études et de Recherches Catalanes des Archives, que és el butlletí dels Archives des Pyrénées Orientales, editat entre 1958-1967.

Arxiu Comarcal de la Cerdanya porta FS
Edifici de l'Arxiu Comarcal de la Cerdanya /  Feliu Sirvent

Aquestes capçaleres s'ocupen de diferents aspectes culturals de les comarques de la Catalunya Nord com la història, les arts i la literatura. Són editades al segle XX i, encara que en general la llengua d'expressió és el francès, parlen des de la tradició catalana pròpia de les comarques del Rosselló, Conflent Vallespir, Capcir i Cerdanya. 

Jean-Louis Blanchon 2
Jean-Louis Blanchon / L'Independant F.B.

Les revistes es catalogaran al Catàleg de les Biblioteques Especialitzades de la Generalitat on l'Arxiu Comarcal de la Cerdanya té el catàleg de la Biblioteca Auxiliar. 

Des de l'Arxiu Comarcal de la Cerdanya han volgut agrair públicament aquesta donació a Jean-Louis Blanchon, "qui ha estat sempre un gran col·laborador de l'arxiu cerdà i un home amb un compromís total amb la història i el patrimoni de la Cerdanya."