DOCUMENTALS

Projecten a l'Arxiu Comarcal de Cerdanya “I les fonts van parlar”, en el marc del cicle “Explica’m una història”

El documental tracta sobre els ja llunyans aiguats del 7 i del 8 de novembre del 1982, que van afectar bona part del Pirineu i, molt especialment, la Cerdanya, l’Alt Urgell i Andorra
Jofre-Figueras
photo_camera El periodista Jofre Figueras va moderar el debat posterior a la projecció del documental / Gael Piguillem

Aquest divendres, a la Sala “Sebastià Bosom” de l’Arxiu Comarcal de Cerdanya de Puigcerdà, va tenir lloc la segona sessió del IX Cicle: “Explica’m una història”, consistent en la projecció del docudrama: “I les fonts van parlar”, realitzat per Cadena Pirenaica a través de TV Pirineus.

El documental tracta sobre els ja llunyans aiguats del 7 i del 8 de novembre del 1982, que van afectar bona part del Pirineu i, molt especialment, la Cerdanya, l’Alt Urgell i Andorra i que van arribar a transformar fins i tot el paisatge i que es va realitzar amb motiu del 40è aniversari d’aquests fets. Com a element destacat, s’ha apostat per un format de narració innovador, fent una recreació o dramatització dels fets en temps real.

Jofre-Figueras
El periodista Jofre Figueras va moderar el debat posterior a la projecció del documental / Gael Piguillem

Després de la projecció, va seguir un col·loqui, moderat pel periodista Jofre Figueras Doy, membre de l’equip de producció del documental com a guionista.

Jofre Figueras s’ha format en Periodisme i Ciències Polítiques a la Universitat Pompeu Fabra i actualment treballa a Pirineus TV, com a reporter al programa Connecta Lleida Pirineus. També és col·laborador a la revista Cadí-Pedraforca i ha treballat a l’Agència Catalana de Notícies.

El públic assistent va explicar experiències dels aiguats, sobretot a la zona de Cerdanya, a Prullans, Alp, Urtx i Puigcerdà.

L'acte va ser organitzat per l’Arxiu Comarcal de Cerdanya, l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal de la Cerdanya i pel Grup de Recerca de Cerdanya.