16.10.2021 |
Viure als Pirineus

LITERATURA

Das ha celebrat amb èxit una nova edició del 'Festival literari'

El Das Festival està organitzat per l’Ajuntament de Das, en col·laboració amb Núvol i Òmnium Cerdanya.
El Safareig Das
Imatge del Festival literari al safareig de Das/Feliu Sirvent
Das ha celebrat amb èxit una nova edició del 'Festival literari'

El municipi de Das, a la Cerdanya, ha celebrat aquest dissabte, amb gran assistència de públic, el seu 'Festival literari, converses al safareig'. Les converses literàries, han estat conduïdes per l'editor de Núvol-digital de cultura, Bernat Puigtobella.

El fil conductor de l'edició del festival d’enguany ha estat la muntanya, i hi han participat els escriptors Irene Solà, Jordi Lara i el cerdà, Manel Figuera.

Das 3 (1)

Irene Solà va parlar de Canto jo i la muntanya balla, novel·la emmarcada en una zona de muntanya que, més enllà de la llegenda, guarda la memòria de segles de supervivència, persecucions, guerres però que també encarna la bellesa. Per la seva banda, Jordi Lara, va parlar de Sis nits d’agost, novel·la que tracta de la història d’una mort volguda, singular misteriosa - la de Lluís Maria Xirinacs - que porta el lector a la reflexió sobre la mort, la llibertat individual o el compromís col·lectiu. Manel Figuera, escriptor i filòleg, va parlar de la parla de Cerdanya. Figuera és autor d'El parlar de Cerdanya. Gramàtica, diccionari cerdà, dites populars, editat pel segell pirinenc Edicions Salòria, que ha tingut una acollida excepcional. 

Das ha celebrat amb èxit una nova edició del 'Festival literari'
Comentarios