GRUP DE RECERCA DE CERDANYA

Lluís Obiols presenta a Puigcerdà 'El govern de la ciutat d'Urgell al segle XVI'

L'acte, organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya, ha estat presentat per Enric Quílez.
Lluís Obiols recerca cerdanya 2
photo_camera Lluís Obiols, aquest dilluns, al Museu Cerdà de Puigcerdà/Emili Gimenez

Aquest dilluns, al Museu Cerdà de Puigcerdà, l'arxiver Lluís Obiols Perearnau ha presentat el seu llibre El govern de la Ciutat d'Urgell al segle XVI. Jeroni Grau i el seu tractat per al govern municipal. L'acte, organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya, ha estat presentat per Enric Quílez.

Lluís Obiols a Puigcerdà

El govern de la Ciutat d'Urgell al segle XVI

L’any 1570, el doctor en dret Jeroni Grau va elaborar un tractat per al govern municipal de la Ciutat d’Urgell. Grau fou un erudit amb una gran formació intel·lectual que va ser cònsol en cap de la Seu d’Urgell i va exercir com a jutge de la mateixa ciutat, de les valls d’Andorra, del marquesat de Pallars, del ducat de Cardona i de la vegueria de Cervera. Fou un dels grans juristes del seu temps, i prova d’això és aquest tractat, escrit de pròpia mà, que publiquem juntament amb un estudi introductori que permet ubicar-lo en el context urgellenc i català de l’època. Grau elabora un manual sobre el govern municipal, enumera i descriu els oficis i els impostos i presenta, alhora, un tractat sobre la teoria i la pràctica de la guerra.

El govern de la Ciutat d'Urgell al segle XVI. Jeroni Grau i el seu tractat per al govern municipal, editat per Anem Edicions, compta amb un pròleg del Dr. Josep Capdeferro, professor d’història del dret de la Universitat Pompeu Fabra.

comentaris