INCENDI

Cremen uns prats de pastures a Cortàs, al municipi de Bellver de Cerdanya

L'incendi s'ha produït aquest divendres a la tarda i hi han treballat dues dotacions terrestres dels Bombers
Incendi a Cortàs
photo_camera Incendi de vegetació a Cortàs, a la Cerdanya / BOMBERS

Aquest divendres a la tarda s'ha declarat un incendi de vegetació a Cortàs, al terme municipal de Bellver de Cerdanya. L'avís es va rebre a les 16h i els Bombers de la Generalitat van desplaçar al lloc dels fets dues dotacions terrestres que van aconseguir controlar el foc. 

Incendi Cortàs

El Pirineu i Prepirineu encaren una situació d’elevat risc d’incendi, segons indica la previsió duta a terme pel Servei de Prevenció d’Incendis del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Aquest informe assenyala que en els pròxims dies tindrem un anticicló que provocarà temperatures elevades per a l’època especialment a cotes altes de muntanya. Això, afegit a la baixada de la humitat, fa que el risc d’incendi en aquesta zona de Catalunya sigui alt.

Aquesta situació també ha estat provocada per l’estat de la vegetació del Pirineu i Prepirineu, que, després de les glaçades, està especialment seca. Sobretot, aquelles plantes exposades més a la radiació al vessant sud de les muntanyes. S’hi afegeix, a més, el dèficit de pluja dels darrers mesos.

comentaris