INSTITUCIONS

El Consell Comarcal de Cerdanya aprova el cartipàs i s'organitza en sis grans àrees

Elvira Pous continuarà durant el nou mandat com a gerent de l'organisme comarcal
Consell Comarcal de la Cerdanya Ple cartipàs
photo_camera El Consell Comarcal de Cerdanya aprova el cartipàs i s'organitza en sis grans àrees / cerdanya.cat

El Consell Comarcal de Cerdanya va aprovar en sessió plenària extraordinària, el proppassat 8 d'agost, el nou cartipàs per al mandat 2023-2027. La institució cerdana s'organitza en sis grans àrees i Elvira Pous continuarà com a gerent del Consell Comarcal.

La Junta de Govern serà presidida per Isidre Chia, i estarà constituïda per Cristina Rotellà, que serà la primera vicepresidenta; Oriol Miquel Sànchez serà el vicepresident segon i Albert Maurell el tercer.  Les tres vicepresidències i les dues conselleries comarcals, juntament amb la presidència, exerciran les funcions de coordinació i supervisió de les àrees de la següent manera: Sílvia Bertan i Isidre Chia s’encarregaran d’Hisenda i Recursos humans; mentre que Francesc Armengol i Josep Maria Isern s’ocuparan de Medi Natural i Sostenibilitat. Pel que fa a Promoció econòmica, Turisme, Comerç, Consum i Ocupació, aniran al càrrec d’Oriol Miquel Sànchez i Maria del Mar Quera. Per altra banda, Cristina Rotellà i Sílvia Bertran gestionaran Benestar i Acció social, Igualtat, Joventut i Gent Gran. Maria del Mar Quera i Oriol Miquel Sánchez s’encarregaran de Cooperació local, Noves Tecnologies, Cultura, Educació Esports; i finalment, Albert Maurell gestionarà Agricultura i Ramaderia. 

Retribucions i dedicació

Isidre Chia i Cristina Rotellà tindran una dedicació laboral del 75% complementada amb la del 70% de Mar Quera i Josep Maria Isern. El ple del Consell Comarcal de Cerdanya també ha aprovat les retribucions per assistència a les reunions, que seran per sessions de Ple 76 euros; per sessions de la Junta de Govern 250 euros; per sessions de la Comissió de Coordinació del Govern 300 euros; per sessions de la Comissió Informativa de Seguiment 61 euros i per les sessions de la Comissió Especial de Comptes 61 euros. Els grups polítics rebran també 30 euros al mes per cada conseller.