La Cerdanya reprèn les obres del nou escorxador transfronterer iniciades fa cinc anys

El Consell Comarcal de la Cerdanya i el Sindicat de l'Escorxador de la Guingueta d'Ix han anunciat la represa de les obres del nou escorxador transfronterer, que des de l'any 2010 s'està construint a Ur, entre Puigcerdà i Llívia. Segons han anunciat els responsables de l'equipament d'un i altre costat de la frontera, l'escorxador començarà a funcionar després de l'estiu.

alp
photo_camera El president del Consell Comarcal de Cerdanya, Ramon Moliner.

Tant el president del Consell Comarcal, Ramon Moliner, com el president de la comunitat de comunes Pirineu-Cerdanya, Georges Armengol, han remarcar que, ara sí, després de moltes aturades de les obres, l'equipament s'ha de poder acabar. Armengol ha argumentat que el nou escorxador "serà eina important i vital per als ramaders i carnissers, permetrà donar més valor als productes d'aquí".

El president de la Comunitat de Comunes ha justificat que es va triar Ur com a emplaçament per a l'equipament perquè és el centre de la Cerdanya, a mig camí entre la part de l'estat francès amb més ramaders i Puigcerdà, amb més carnisseries. Per la seva banda, Ramon Moliner ha explicat que l'escorxador incorporarà una nova sala, que no estava projectada inicialment, per tal de poder especejar els animals al mateix escorxador. .

comentaris