IGUALTAT

La Cerdanya feminitza la senyalització per a la pràctica del ciclisme en les noves rutes de muntanya

Presenten 13 recorreguts i s'incorporen nous senyals amb la imatge d'una ciclista per donar més visibilitat a les dones
Feminització ciclisme Cerdanya
photo_camera Presentació de la senyalització per a la pràctica del ciclisme a la Cerdanya / Diputació de Lleida

La Cerdanya feminitzarà la senyalització de 13 ports de muntanya per a la pràctica del ciclisme en carretera; un projecte endegat pel Consell Comarcal de la Cerdanya i que compta amb la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya i el Departament d'Igualtat de la Diputació de Lleida. Es tracta de la incorporació de 13 rutes noves per a la pràctica d'aquest esport a la comarca, senyalitzades amb la imatge d'una dona ciclista i creades amb la voluntat de donar més visibilitat al gènere femení.

La diputada d'Igualtat, Helena Martínez, ha participat aquest dijous en la presentació del projecte de la nova senyalització i ha afirmat que accions com aquesta "posen en valor les dones, l'afegeixen a l'imaginari col·lectiu i reivindiquen també la seva presència en la pràctica de l'esport". Martínez ha felicitat el Consell Comarcal per aquesta iniciativa i per la bona feina que està fent la comarca en favor de la igualtat i de l'empara de dones i infants en situació de risc o vulnerabilitat.

Els ports senyalitzats són Port de muntanya Aransa - Estació Aransa, Bolvir - Estació Guils Fontanera, Martinet – Estana, Bellver – Talltendre, Prullans - Viliella - Lles de Cerdanya, Ger – Niula, Bellver (trencall N260) – Éller, Ger – Meranges, Alp - Creueta (per la Molina), Martinet – Lles, Alp - Estació d’esquí de La Molina (passant per Masella), Collada de Tosses per Urtx i Masella - Coma Oriola.

A la presentació també hi ha assistit Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà; Isidre Chia, president del Consell Comarcal de la Cerdanya; Mar Quera, regidora de Puigcerdà i consellera d'esports del Consell Comarcal de la Cerdanya, i Marta Subirà, presidenta de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.