27.11.2022 |
Viure als Pirineus

La Cerdanya digitalitza el fons documental de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern

Aquest divendres 19 de febrer a les 19h, a l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya, tindrà lloc l’acte de presentació del tractament arxivístic del fons documental de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern.

FCEH Foto 3
Campionat de Catalunya d’eslàlom a La Molina, Alabaus. Dècada de 1960. Autor: Antoni Campaña. Fons FCEH.
La Cerdanya digitalitza el fons documental de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern

L’acte institucional comptarà amb la presència del Director General d’Arxius, Biblioteques Museus i Patrimoni, Jusèp Boya, el president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Òscar Cruz, el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner i l’alcalde de Puigcerdà Albert Piñeira. Després de l’acte institucional prendrà la paraula el periodista esportiu de TV3 especialista en esports de neu, Antoni Real, que ens parlarà de la història de l’esquí a Catalunya.

El fons de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern és la documentació generada i rebuda per aquesta institució en l’exercici de les seves activitats i funcions. L’any 2014 va ser ingressat a l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya i des de llavors s’ha realitzat el tractament arxivístic de classificació, descripció i digitalització. Té un volum de 52 metres lineals de documents textuals i conté més de 6000 documents gràfics.

El fons de la FCEH és un dels pocs fons de federacions esportives catalanes que es troben en aquests moment en centres públics d’arxiu, estan descrits i són accessibles als investigadors i públic en general.

La Federació Catalana d’Esports d’Hivern és l’entitat de país que ha estat clau per al desenvolupament i consolidació tant de l’esquí a català com d’altres activitats esportives relacionades amb la neu i el gel. Alhora, aquestes activitats de neu han estat determinants per al desenvolupament turísitc i econòmic de les comarques pirinenques. És pertinent doncs que un arxiu de muntanya com l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya conservi aquest fons que ajuda a explicar bona part de la història recent de la comarca.

La Cerdanya digitalitza el fons documental de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern
Comentarios