La Catalunya Film Commission reuneix a Terrassa una trentena d’oficines fílmiques per definir els territoris Film-Friendly de Catalunya

La jornada comptà amb la participació del director de la Cerdanya Film Commission, Jordi Forcada, qui va poder compartir l’experiència pilot duta a terme a Cerdanya via la campanya #CerdanyaFilmFriendly.

film-friendly-1024x682
photo_camera Imatge de la reunió celebrada a Terrassa.

Organitzada per la Catalunya Film Commission (depenent de l’Institut Català de les Empreses Culturals) i el Parc Audiovisual de Catalunya – Terrassa Film Office, la jornada consistí en donar els primers passos cap a la definició de la denominació Film-Friendly de diversos territoris catalans. L’objectiu és crear un segell de qualitat a nivell nacional que distingeixi els municipis, comarques i espais del territori interessats en acollir rodatges i que s’adeqüin a uns codis ètics i protocols estàndards que en facilitin tant la informació com la producció.

Més de 35 representants d’oficines de rodatges de tot el territori i portaveus de diverses institucions oficials van compartir dinàmiques de treball i experiències per arribar a definicions comunes que puguin marcar un estàndard de qualitat. Entres els temes tractats es van definir aspectes tan necessaris com la creació d’un formulari normalitzat de sol·licitud de permisos de rodatge; el protocol d’atenció als rodatges relacionat amb els terminis, taxes, documentació, exempcions, etc.; un catàleg d’espais i localitzacions per a rodatges amb presència a la web i la creació de grups de treball de cara al futur.

Cal remarcar que la comarca de Cerdanya ja és un territori en vies d’esdevenir Film-Friendly des de l’any 2015, quan la Cerdanya Film Commission va difondre la campanya #CerdanyaFilmFriendly per vertebrar una oferta unificada i uns protocols d’actuació en els camps de les localitzacions, les taxes, els procediments i els compromisos sobre les produccions i els rodatges tant d’institucions públiques, serveis privats i productores interessades en rodar a la comarca. En aquest context, la nostra entitat seguirà amb el projecte pilot per esdevenir la primera comarca enterament Film-Friendly del territori català i aportar la valuosa experiència a la pròpia Xarxa de Film Offices en aquest projecte.