La Cerdanya demana "una escletxa de diàleg" a Colau per a recuperar la candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern

El president del Consell Comarcal de Cerdanya, Ramon Moliner, el president de l'Associació d'Empresaris de Cerdanya, Jaume Adserà, la presidenta de l'Associació de Bars i Restaurants de Cerdanya, Nativitat Bover i la vicepresidenta de l'Associació d'Hotels i Càmpings de Cerdanya, Núria Vidal, han fet arribar una carta a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, demanant-li que s'avingui a dialogar abans de descartar definitivament la candidatura olímpica als Jocs d'Hivern. A continuació reproduïm íntegrament la carta enviada a l'alcaldessa.

alp
photo_camera A Cerdanya tenen una àmplia experiència en l'organització de competicions internacionals.

Hem rebut amb estupor la vostra contundent decisió de no presentar la Candidatura Olímpica Barcelona-Pirineus 2026. Desconeixem quins són els motius que us han portat a fer aquest pas de forma precipitada, unilateralment i aparentment sense conèixer o haver debatut en profunditat el projecte. De ben segur que si haguéssiu sabut no només el treball i esforç bolcat per tots els implicats en endegar i intentar encarrilar aquesta iniciativa, sinó també les expectatives i il·lusions de tots els sectors involucrats, molt probablement hauríeu reflexionat abans de prendre la vostra determinació. Estàvem i estem davant d'un projecte que va més enllà de la ciutat de Barcelona. Barcelona-Pirineus 2026 és un projecte de país.

Aquesta iniciativa compartida per la ciutat de Barcelona i el Pirineu havia de ser una oportunitat no només de desenvolupament de l'esport a tots nivells, sinó també i sobretot una possibilitat de creixement, de feina, de millora del nivell i qualitat de vida de tots els nostres conciutadans, als qui, al cap i a la fi, ens devem i per als qui hem de treballar.

La vida a les comarques de muntanya té molt de renúncia. No tot és la imatge idíl·lica que poden gaudir els que ens visiten esporàdicament o aquells que comparteixen llargues estades amb nosaltres.

La candidatura convé, sens dubte, al Pirineu, però també és un valor a afegir a la ciutat que presidiu. És un acostament entre dues realitats diferents però alhora complementàries que tenien amb la proposta, una ocasió excel·lent d'enriquir i cohesionar el territori que representen. Era i és la gran oportunitat de què Barcelona esdevingui la capital del nostre país.

Desconeixem fins a quin punt la decisió és inapel·lable, però us demanaríem, a ser possible, una escletxa al diàleg i un estudi rigorós de totes les premisses abans de rebutjar l'oportunitat d'aconseguir un llegat únic i en comú per al nostre país.

Més a Cerdanya