RESIDUS

Cerdanya en Acció pel Clima denúncia l'Ajuntament de Puigcerdà per l'abocament de deixalles al pla d'Enveig

La denúncia s'ha presentat a l'Agència de Residus de Catalunya per negligència greu en la gestió de les deixalles i els residus dipositats als terrenys municipals del pla d'Enveig.
Abocador Vinyola 1
photo_camera Cerdanya en Acció pel Clima ha denunciat l'abocament de deixalles al pla d'Enveig / Adelita Herrera ​

El passat dilluns 20 de febrer Cerdanya en Acció pel Clima va presentar una denúncia a l'Agència de Residus de Catalunya per negligència greu de l’Ajuntament de Puigcerdà en la gestió de les deixalles i els residus dipositats als terrenys municipals del pla d'Enveig.

Abocador Vinyola 3
Cerdanya en Acció pel Clima ha denunciat l'abocament de deixalles al pla d'Enveig / Adelita Herrera

Des de Cerdanya en Acció pel Clima han explicat que "hem investigat una mica i ens hem assabentat que antigament en aquesta ubicació s'hi trobava l'heliport de Puigcerdà i que, per tant, és propietat d'aquest. Sense saber-ne els motius i sense resposta de l'administració, l'Ajuntament de Puigcerdà hauria estat abocant residus de tots tipus i sota cap control mediambiental en aquest abocador improvisat".

Abocador Vinyola 2
Cerdanya en Acció pel Clima ha denunciat l'abocament de deixalles al pla d'Enveig / Adelita Herrera

L'entitat també ha recordat que l'oposició de govern municipal ja ho va denunciar fa més de dos anys, "però la situació, lluny de solucionar-se, no ha canviat, sinó al contrari. Se'n va fer una neteja l'any 2021, però a hores d'ara l'acumulació de deixalles és totalment inadmissible. Aquestes són ben visibles des del mateix camí i des de la via del tren".

Abocador Vinyola 4
Cerdanya en Acció pel Clima ha denunciat l'abocament de deixalles al pla d'Enveig / Adelita Herrera

En la denúncia presentada, Cerdanya en Acció pel Clima ha demanat que d'una vegada per totes es netegi i es clausuri aquest abocador il·legal de forma definitiva. A més a més, exigeixen que l'Ajuntament de Puigcerdà es comprometi a portar a terme el procés de reciclatge necessari per al tractament dels residus existents.