23.01.2022 |
Viure als Pirineus

ESTACIONS DE MUNTANYA

Bona afluència de turistes a La Molina aquest agost

La pujada amb telecabina fins al refugi del Niu de l'Àliga i els circuits de descens en bicicleta, principals novetats
Pla obert on es veuen diverses persones a punt de pujar al telecabina de La Molina per anar fins al refugi del Niu de l'Àliga, a 2.537 metres d'altitud. Imatge del 28 d'agost de 2020 (Horitzontal).
Telecabina de La Molina per anar fins al refugi del Niu de l'Àliga/Albert Lijarcio
Bona afluència de turistes a La Molina aquest agost

L'estació de la Molina (Cerdanya) ha tancat l'agost amb una bona xifra de visitants, propiciada, en part, per unes condicions meteorològiques molt favorables. La pujada amb telecabina fins al refugi del Niu de l'Àliga, a 2.537 metres d'altitud, i els circuits de descens en bicicleta han estat les dues activitats estrella, les quals han funcionat enguany "millor que mai", segons ha explicat el director d'aquestes instal·lacions, Xavier Perpinyà. A més, aquest període d'estiu ha suposat un "aprenentatge" de cara a la pròxima temporada d'esquí, marcada per la situació sanitària de la covid-19. Per aquest motiu, s'està intentant avançar diverses tasques de manteniment i s'ha previst la instal·lació d'uns 150 punts amb gel hidroalcohòlic.

Pla obert on es veuen diverses persones a l'entorn del refugi del Niu de l'Àliga de La Molina, a 2.537 metres d'altitud. Imatge del 28 d'agost de 2020 (Horitzontal).

(Foto: Diverses persones a l'entorn del refugi del Niu de l'Àliga de La Molina, a 2.537 metres d'altitud /Albert Lijarcio)

Perpinyà ha explicat que tot i que al mes de juliol els "va costar arrencar", estan molt satisfets amb l'afluència de visitants que s'ha registrat a l'agost, amb la qual cosa creuen que tancaran un "estiu molt bo de gent". A més, el fet de tornar a tractar amb el públic en aquest període ha servit, segons el director de La Molina, per comprovar el funcionament dels protocols fixats, com ara el que té a veure amb les distàncies de seguretat.

Pel que fa als aforaments, que en el cas del telecabina han estat del 50% a l'estiu, s'està pendent de veure quina és la fórmula que s'adoptarà de cara a l'hivern i de forma conjunta amb la resta d'estacions d'esquí. L'objectiu és que les instal·lacions estiguin preparades de cara a l'1 de novembre, com cada any, tot i que algunes tasques de manteniment s'estan intentant avançar per si la situació sanitària es complica de cara a la tardor.

Bona afluència de turistes a La Molina aquest agost
Comentarios