14.08.2022 |
Viure als Pirineus

Bon balanç de la primera campanya d'estiu de Cerdanya Senderisme de Salut

Aquest dilluns 31 d’agost tenia lloc la darrera sortida del programa Cerdanya Senderisme de Salut, que preveia acabar les activitats el 23 d’agost, però l’ajuda i incorporació de noves entitats col.laboradores, va fer possible allargar el programa d’activitats, que van començar el dia 13 de juliol, finalitzant el 31 d’agost. 

P1140085
Una de les sortides fetes aquest estiu. Foto: Jordi Pau Caballero.
Bon balanç de la primera campanya d'estiu de Cerdanya Senderisme de Salut

Dels 42 dies programats, s’han fet 31 sortides, en les quals hi han participat 300 persones, procedents, majoritàriament, dels establiments col.laboradors, ubicats en 8 municipis ceretans. Les activitats programades s’han distribuit entre l’Alta i la Baixa Cerdanya, i el Baridà, recorrent paratges de la solana i l’obaga, i de la riba del riu Segre. S’han fet tres xerrades-col.loqui sobre “Activitat física i salut a l’estiu”, a Puigcerdà i a Llívia, i el dia 20 d’agost es va presentar el programa dins el Curs de medi natural i salut, de la Universitat Catalana d’Estiu a Prada de Conflent, en la sessió anomenada "Cerdanya Senderisme de Salut: l'entorn com a actiu de salut". L’activitat estrella ha estat “La Tosa en telecabina: Nordic Walking d’altitud”, que s’ha dut a terme en sis ocasions, amb una participació mitjana de 17 persones, mentre que a la resta de sortides la participació mitjana ha estat de 8 persones.

La valoració que fan els seus promotors (Guies del Pirineu i Nordic Walking Pirineus) és molt positiva, i veuen possible que el programa segueixi sumant noves incorporacions, aspirant a convertir-se en un projecte de turisme cooperatiu, cohesionador i distintiu de la comarca, caracteritzat per ser sostenible econòmica, social i ambientalment, i amb el repte de que sigui un actiu per atreure nous visitants a la Cerdanya. En aquest sentit, es convocarà als establiments i entitats col.laboradores d’enaguany, a una reunió a mitjans de setembre, per acabar d’avaluar el resultat d’aquest estiu, i plantejar les possibilitats de desenvolupament del programa de cara a l’any 2016.

La present campanya ha comptat amb el suport de 17 establiments col.laboradors on trobem hotels, apartaments, turisme rural, restaurants i una empresa d’autocars, així com  La Molina-Grup FGC, i els ajuntaments de Puigcerdà, Llívia i Alp. També hi ha donat suport les entitats AUCER i Volta Cerdanya Ultrafons, i les oficines de turisme ubicades en els municipis col.laboradors. La web de Cerdanya Senderisme de Salut ha rebut més de 6.300 visites aquest estiu, i la seva pàgina de facebook ha arribat a superar els 1.000 M’agrada. Tot plegat, un molt bon resultat, tenin en compte que la campanya es va tancar i fer el llançament a principis d’estiu.

D’altra banda, les activitats del programa Vacances en Família, de l’Alberg MD de les Neus (Xanascat) de La Molina, dirigides per Guies del Pirineu, també han tingut una consolidació i un creixement important en aquest segon any, preveient arribar a les 350 persones en les 7 sortides organitzades els mesos d’agost i setembre. I l’oferta de cursos de Nordic Walking Pirineus, realitzada al mes d’agost a Puigcerdà i a La Molina, també ha estat molt ben acollida, consolidant la Cerdanya com a una destinació singular per a la pràctica de la marxa nòrdica.

Bon balanç de la primera campanya d'estiu de Cerdanya Senderisme de Salut
Comentarios