Prullans es prepara per acollir la segona Diada Arç, de Fruits i Herbes Oblidades

La fira se celebrarà a Prullans els dies 25 i 26 de setembre i en aquesta segona edició inclou un programa ple de novetats relacionades amb els fruits silvestres i el seu aprofitament a la cuina, els seus usos en la investigació medicinal, intercanvis de coneixement amb xerrades, conferències, tallers de manualitats, etc.

11755700_1149173611765805_1688459401022623898_n
photo_camera El programa de la diada d'enguany.

Aquella idea inicial del farmacèutic de Puigcerdà, Joan Muntané, s'ha fet realitat gràcies a l'impuls i el patrocini de la gent de Prullans, un poble que creu en l'aprofitament dels fruits silvestres com a alternativa de present i de futur per a les comarques pirinenques, no només com a alternativa econòmica sinó també com a filosofia vital i com a una manera diferent d'entendre el món. Estem al Pirineu i aquí el contacte amb la natura, el coneixement d'aquesta i el respecte a l'entorn forma part de la nostra vida.

En la primera edició d'Arç, que es va dur a terme els dies 3 i 4 d'octubre de l'any passat, es va posar de manifest la necessitat d'articular un debat al voltant de l'aprofitament dels fruits silvestres com a alternativa social i economica i la necessitat de potenciar una xarxa d'empreses i particulars que treballin en qualsevol àmbit dels fruits oblidats del bosc. En totes les ponències i els intercanvis entre els visitants de la diada va fer-se evident la idea de què cal buscar noves fòrmules d'aprofitament d'uns fruits que al Pirineu els tenim a l'abast, que són poc valorats però que, en canvi, tenen unes qualitats naturals i medicinals extraordinàries. Cal aprofundir en aquesta filosofia i al poble de Prullans hi han posat fil a l'agulla.

La diada està organitzada per l'Ajuntament de Prullans, patrocinada pel Cerdanya Resort i la Diputació de Lleida i compta amb la col.laboració de diferents entitats com ara el Departament d'Agricultura, pesca i alimentació, el Parc Natural Cadí Moixeró, El Baridà, Edicions Salòria, l'Associació de Dones del Món Rural Cerdà o l'Associació Cultural i Cívica de Prullans, Cuina Pirinenca de Cerdanya a més de voluntaris d'arreu del territori català.

Consultar el programa: Facebook de la Diada Arç
 

comentaris