01.07.2022 |
Viure als Pirineus

POLÍTIQUES DE GÈNERE

Tots els municipis cerdans es comprometen a aplicar el Pla comarcal de polítiques de gènere

La campanya "De nit 0,0: 0 agressors, 0 agressions", present a les festes majors de la Cerdanya amb un punt d'atenció
Pla mitjà de la presidenta del Consell Comarcal de la Cerdanya, Roser Bombardó, i la vicepresidenta segons, Cristina Rotellà, mostrant els tríptics de la campanya "De nit 0,0: 0 agressors, 0 agressions". Imatge del 5 de març de 2020 (Horitzontal).
La presidenta del Consell Comarcal de la Cerdanya, Roser Bombardó, i la vicepresidenta segona, Cristina Rotellà/Albert Lijarcio
Tots els municipis cerdans es comprometen a aplicar el Pla comarcal de polítiques de gènere

L'Ajuntament de Bolvir ha il·luminat tres punts de la via pública que eren foscos, un fet que podia generar una certa incomoditat entre una part del seu veïnat. Aquesta actuació, que ha tingut un cost de 2.000 euros i que és de caire simbòlic, forma part del conjunt d'accions que promou el pla de polítiques de gènere de la Cerdanya. Després que l'ens comarcal aprovés el programa en els darrers mesos, aquest s'ha presentat als consistoris i tots els municipis s'han compromès a aplicar-lo. També en aquest marc i a partir d'aquesta primavera, es farà arribar la campanya "De nit 0,0: 0 agressors, 0 agressions" a les festes majors de les diferents localitats, on s'instal·larà un punt d'informació i acollida vinculat a les violències sexuals.

Cristina Rotellà: "Ser dona no és difícil, però la societat ha fet que al llarg de la història ho sigui"

La vicepresidenta segona del Consell Comarcal de la Cerdanya, Cristina Rotellà, ha explicat que l'objectiu del pla de polítiques de gènere és el de donar eines a la ciutadania i els representants municipals sobre les actuacions que es poden fer davant d'un cas d'abús, assetjament i/o agressió de caràcter sexual. Pel que fa al punt "De nit 0,0", ha dit que abans de posar-lo en marxa l'ens comarcal formarà a les persones que hi destinin els consistoris a aquesta finalitat.

Rotellà, que ha presentat el pla en el marc de la primera Trobada de Dones del Món Rural de Cerdanya que ha tingut lloc aquest dijous, ha defensat que "ser dona no és difícil, però la societat ha fet que al llarg de la història ho sigui". En aquest sentit, ha afirmat que el col·lectiu s'ha "enfortit" i que des del Consell Comarcal volen contribuir a promoure aquesta actitud de "valentia", a més de defensar la igualtat d'oportunitats.

Tots els municipis cerdans es comprometen a aplicar el Pla comarcal de polítiques de gènere
Comentarios