CERDANYA

Lles i Aransa salven la 27a Marxa Pirineu al darrer moment

Les estacions d'esquí nòrdic de LlesAransa han acollit aquest diumenge al matí la 27a edició de la Marxa Pirineu. La prova s'havia de realitzar aquest mes de gener, però la manca de neu va fer anul·lar-la. Quan ja semblava que no es podria dur a terme aquest hivern, les nevades dels últims dies han permès salvar la prova a l'últim moment.

El director de cursa, Ramon Sellés, s'ha mostrat satisfet d'haver pogut salvar la prova, tot i que amb menys participants que en edicions anteriors. El fet d'haver decidit organitzar-la amb menys d'una setmana de marge ha fet que enguany les inscripcions s'hagin quedat al voltant de les 130. Tot i aquest descens, Sellés ha destacat que "la Marxa Pirineu és una prova ja consolidada".

La cursa, amb sortida a Lles i arribada a Aransa, compta amb dues distàncies, la de 14 i la de 25 quilòmetres. A més, disposa d'una categoria familiar, en què tres membres d'una mateixa família es poden inscriure i participar de manera conjunta.

Pel que fa als resultats, en la cursa de 25 quilòmetres els guanyadors han estat Carola Vila i Sadurní Betriu. En la de 14, s'han imposat Gina del Rio i Gral Sellés. Finalment, en famílies, els guanyadors han estat els integrants del Paller de cal Janet.

Reobren les estacions de nòrdic
Justament, la mateixa neu que ha permès celebrar finalment la Marxa Pirineu també ha permès reobrir les estacions d'esquí nòrdic de l'Alt Pirineu. Abans del front, només aguantaven Lles, Aransa i Tuixent la Vansa, mentre que ara han pogut reobrir Guils Fontanera, Sant Joan de l'Erm i Tavascan, mentre que Virós Vallferrera manté oberts els circuits de raquetes.