EXPOSICIÓ

Bolvir inaugura l'exposició de dibuixos 'Catalans Universals' de Pilarín Bayés

L’acte comptarà amb la presència de Pilarín Bayés, i tindrà lloc a l'Espai Ceretània' de Bolvir, aquest dissabte 13 d’abril

L'Ajuntament de Bolvir organitza l'exposició de dibuixos 'Catalans Universals', de Pilarin Bayés. L’exposició mostra alguns dels dibuixos originals que il·lustren 10 petites històries de personatges definits com a 'Catalans Universals', com ara: l’abat Oliva, les reines Maria de Luna i Margarida de Prades, Antoni Gaudí, Pau Casals, Pompeu Fabra, Josep Pla, Salvador Dalí, Mercè Rodoreda i Josep M. Subirachs.

L’acte comptarà amb la presència de Pilarín Bayés, i tindrà lloc al museu ESPAI CERETÀNIA de Bolvir el dissabte 13 d’abril de 2019, a les 12h.

Pilarin Bayés

Pilarin Bayés va néixer a Vic el 1941, en ple franquisme. Estudia a la Facultat de Belles Arts de Barcelona i allí la descobreix la pedagoga Marta Mata, que la introdueix en el món professional.

L’any 1964 publica el seu primer conte per a nens, a l’Editorial la Galera,El meu pardal i comença a col·laborar amb la revista Cavall Fort.

Des de l’inici fins ara la Pilarin ha publicat més de 800 llibres, alguns traduïts a vuit idiomes. Ha col·laborat en innombrables publicacions, exposicions d’obra original, i els seus dibuixos s’han aplicat a tot tipus de suports i formats.

És una artista compromesa amb el seu país, Catalunya, i es reflecteix clarament en el gruix de la seva extensa obra. Així mateix, la seva gran qualitat artística i humana li ha permès il·lustrar qualsevol escenari, indret o personatge de tot el món i de totes les èpoques.

L’any 1991 la Generalitat de Catalunya li va donar la Creu de Sant Jordi i, a l’abril del 2011, Vic li va concedir la Medalla d’Or de la ciutat. Per aquest motiu es va fer una gran exposició antològica Benvinguts al circ de la Pilarin que ha itinerat per diferents ciutats.