FORMATGES

Alp celebra la VIII Mostra de Formatges i Productes Làctics Frescs de la Cerdanya i de l’Alt Urgell

Ramon Moliner, diu que es vol promoure tots els productes derivats de la llet, no tant sols els formatges fets amb llet de cabra, ovella o vaca, sinó també matons, quallades i iogurts, dinamitzant així la indústria local i el turisme.

Albert Pons
photo_camera El formatger de Meranges, Albert Pons, en una edició anterior de la Mostra d'Alp/Jordi Pardinilla

El diumenge de Pasqua, 21 d’abril, es celebrarà a Alp, la vuitena edició de la Mostra de Formatges i Productes Làctics Frescs de la Cerdanya i de l’Alt Urgell. L'alcalde d'Alp, Ramon Moliner, ha explicat que "amb aquesta Mostra, l’Ajuntament vol contribuir a la promoció dels productes derivats de la llet, no tant sols els formatges fets amb llet de cabra, ovella o vaca, sinó també matons, quallades i iogurts, dinamitzant la indústria local i el turisme".

Durant la jornada, de 9 del matí a les 20 h. del vespre, els artesans formatgers de la Cerdanya i l’Alt Urgell es concentraran al voltant de la plaça Major. Paral·lelament, al mercat es faran activitats diverses com ara actuacions musicals, visites per la mainada al “corral de xais i cabrits” i altres.

formatges Mas d'Aravó

Les activitats més destacades de la Mostra seran però, el Concurs de formatges que es realitzarà a la carpa muntada al voltant del mercat de 11.30 a 13 h., i el Maridatge de formatges amb vi a les 18 h. Durant els dies 15 a 22 d’abril, diversos establiments col·laboradors del municipi oferiran als seus clients plats cuinats amb els formatges presents a la Mostra.

Formatgeries participants

Salvador Maura, Mas d’Eroles
Fermín Tordesillas, Castell-Llebre
Arnau Quinles, L’Oliva
Armengol Majoral, La Reula
Pere Pujol, Molí de Ger
Jaume Ribot, Làctics Llívia
Albert Pons, La Vall de Meranges
Judit Carreira, Formatgeria l’Abadessa
Monica Astorga, Ca l’Alzina
Jeroni Majoral, Cal Majuba,
Sara i Miquel, Formatgeria 30 cabres
Mercè- Cal Codina, Serrat Gros

Restaurants participants

El Bodeguín
Ca l’Eudald
Casa Patxi
Casino d’Alp
Creperia Minus
La Ferradura
El Tiró
La Granja d’Alp
Bar El Globus
Cal Padrí
Restaurant Pizzeria l’Olla
Restaurant Suca-mulla
Restaurant La Buixeda,