COLLES CASTELLERES

Els Castellers de la Cerdanya s'integren en la Coordinadora de Colles de Catalunya

Assagen al teatre d'Alp dos dies per setmana i tenen entre 50 i 60 membres.

COLLA CASTELLERA DE CERDANYA
photo_camera La Colla Castellera de Cerdanya en un assaig a Alp/facebook

La colla de Castellers de la Cerdanya, la colla de Castellers de la Selva, i la Colla castellera de l'esquerra de l'Eixample de Barcelona s'han incorporat a la Coordinadora de colles de Catalunya (CCCC).

Les formacions van sol·licitar a principis d'any formar part de l'entitat com a colles en formació i amb elles, ja són 104 els grups que integren la CCCC. El projecte de castellers de la Selva va néixer a Santa Coloma de Farners a finals de juny del 2018. Actualment assagen al pavelló de la Nòria dos cop de setmana i compten amb entre 50 i 60 participants.

En el cas de la Cerdanya, la iniciativa va néixer el juliol de l'any passat amb la voluntat d'obrir-se a "la Cerdanya nordcatalana". Assagen al teatre d'Alp dos dies per setmana i també tenen entre 50 i 60 membres. Es tracta de dues zones amb poca tradició castellera. La colla de l'Eixample, per la seva banda, va néixer a mitjans de 2018 i s'ha convertit en la vuitena de la ciutat de Barcelona.

Per entrar a l'entitat com a colla en formació, han hagut de presentar diversa documentació que acredita que es tracta de formacions sense ànim de lucre que defensen i vetllen per la tradició. D'aquí a un any, s'avaluaran els assoliments tècnics de les colles i se'ls requerirà, com a mínim, una actuació completa de 6.