M脷SICA

La Biblioteca Comtat de Cerdanya de Puigcerd脿 acull una nova edici贸 del cicle 78 RPM

El programa consisteix en quatre activitats, una per mes, que es duran a terme a la Sala Pilar Prim a les 7 de la tarda i que tenen la m煤sica com a nexe d鈥檜ni贸.
Biblioteca Comtat de Cerdanya FS
photo_camera La Biblioteca Comtat de Cerdanya de Puigcerdà acull una nova edició del cicle 78 RPM / Feliu Sirvent

El Servei de Biblioteques de la Diputaci贸 de Girona presenta una nova edici贸 del cicle 78 RPM per fomentar la m煤sica a les biblioteques. La Biblioteca Comtat de Cerdanya de Puigcerd脿 茅s un dels equipaments participants. El cicle ofereix diferents activitats, com ara m煤sica en clau femenina, poemes musicats, m煤sica d鈥檃rrel tradicional o m煤sica i cinema.

El programa consisteix en quatre activitats, una per mes, que es duran a terme a la Sala Pilar Prim a les 7 de la tarda i que tenen la m煤sica com a nexe d鈥檜ni贸. La primera ser脿 el proper dijous 8 de febrer i anir脿 a c脿rrec del periodista Albert Beorlegui, es dedicar脿 a la relaci贸 entre m煤sica i cinema. El mes de mar莽 Mariona Escoda, cantant i guanyadora d鈥欌滶uf貌ria鈥, ens parlar脿 sobre el paper de les dones al m贸n de la m煤sica. El cantautor Cesk Freixes i l鈥檈scriptor Roc Casagran participaran en l鈥檃ctivitat del mes d鈥檃bril al voltant de la relaci贸 entre m煤sica i poesia. Tancar脿 el cicle el m煤sic pirinenc Arnau Obiols ens acostar脿 a la m煤sica d鈥檃rrel tradicional.

Arnau Obiols Dans脿neu Foto Rut Sol茅 1
El m煤sic pirinenc Arnau Obiols actuar脿 al cicle 78RPM de Puigcerd脿  / Foto Rut Sol茅 


78 revolucions per minut

L鈥檕bjectiu del 78RPM 茅s garantir que la m煤sica, independentment del format, tingui un lloc als equipaments que no s贸n estrictament musicals i facilitar que aquestes expressions art铆stiques arribin a persones que no consumeixen m煤sica de manera habitual.

El projecte va n茅ixer despr茅s de detectar un descens continuat de la demanda de CD a les diferents biblioteques a causa dels canvis tecnol貌gics i d'h脿bit de consum dels usuaris. Per aix貌, es va iniciar un replantejament de les 脿rees de m煤sica partint de la idea que la pres猫ncia de la m煤sica a les biblioteques no pot anar lligada a la vig猫ncia d'un format concret.  

Novament i per continuar garantint que la m煤sica, independentment del format, tingui un lloc als equipaments, el projecte aposta per tres l铆nies de treball: els fons (amb una an脿lisi de les col路leccions, per fer visibles els artistes locals o emergents, tot apostant per la conviv猫ncia dels suports), els espais (amb el foment de zones d'escolta ben equipades i sales per a activitats de car脿cter formatiu i pedag貌gic) i la creaci贸 d'una xarxa d'activitats en biblioteques d'arreu de les comarques gironines, tenint en compte els talents locals i la descoberta de nous estils musicals.