El candidat de 'Junts per Puigcerdà' i alcalde en funcions de la capital cerdana, Albert Piñeira, valora positivament els resultats obtinguts a les eleccions del 26-M perquè aquests li permeten començar el seu tercer mandat amb majoria absoluta, amb la qual també ha governat en els dues darreres legislatures. En aquest sentit, ha defensat la necessitat de revalidar-la afirmant: "Partíem de la hipòtesi que si no trèiem majoria hi ha havia una probabilitat alta que no governéssim, i de fet en això ja tenim experiència a Puigcerdà", en referència al pacte entre ERC i PSC després dels comicis municipals de 1995. Pel que fa als principals reptes de futur, destaca, entre d'altres, l'embelliment de l'entorn de l'estany o la remodelació dels carrers d'ús prioritari pels vianants situats al centre històric.
Piñeira s'ha mostrat satisfet amb la configuració de l'ajuntament que ha sortit de les eleccions, tot i que la seva formació s'hagi quedat amb nou regidors, dos menys que els que va aconseguir al 2015. L'alcalde en funcions de Puigcerdà ha valorat l'augment de participació, en gairebé un 5 per cent, i el fet que la ciutadania els hagi fet costat de forma "clara", ja que, ha remarcat, compten amb el triple de representants que la segona força del consistori: ERC, que ha tret tres. Mentre, el PP torna a tenir representació després de dues dècades fora del consistori.
Pel que fa al cartipàs, tot i que ha volgut deixar clar que encara és "prematur" parlar sobre com aquest es definirà, Piñeira ha explicat que, a banda d'ell, sis regidors més repeteixen en el càrrec, amb la qual cosa veu "probable" que hi hagi una certa continuïtat en el repartiment de les diferents àrees, "combinant experiència i renovació", ha dit. En el cas de les de cultura, ensenyament, mobilitat, seguretat i turisme, però, les hauran d'assumir entre els dos nous representants que han entrat a formar part del consistori i els que ja porten una o dues legislatures al govern municipal.
D'entre els principals reptes de futur que es volen assolir durant el pròxim mandat hi ha el de la renovació d'una part dels carrers del centre històric destinats a ús preferent per als vianants, a més d'altres espais públics de la capital cerdana. En aquest sentit, també s'aposta per embellir l'entorn de l'estany de Puigcerdà, continuant l'actuació que s'ha començat a dur a terme a la zona, i aconseguir que la Generalitat tiri endavant les obres de rehabilitació de l'edifici de l'antiga acadèmia, per tal d'ubicar-hi les dependències de l'Arxiu Comarcal.
Pel que fa a l'Hospital de Cerdanya, Piñeira ha explicat que, aprofitant que una part dels acords entre Catalunya i França sobre la seva gestió eren per cinc anys i s'hauran de replantejar a partir del mes de setembre, cal establir el model assistencial que ha de tenir l'equipament de cara al futur i resoldre problemàtiques com la que hi ha en relació a la diferencia de sou entre els professionals de la salut provinents del sistema francès amb els de Catalunya.
Altres de les prioritats passen per la nova licitació del contracte de la neteja, ja que es volen instal·lar uns contenidors de càrrega lateral i avançar de la matinada al vespre la seva recollida. També es preveu posar en marxa un sistema de control horari a l'aparcament gratuït del Museu Cerdà, per tal de garantir la rotació de vehicles, remodelar l'edifici consistorial o adquirir la part del teatre del Casino Ceretà, entre d'altres.