ELECCIONS MUNICIPALS

Albert Piñeira, de Junts per Puigcerdà, torna a guanyar amb majoria absoluta

ERC, amb Joan Manel Serra al capdavant, obté 3 representants i comença una nova etapa

albert-piñeira
photo_camera L'alcalde Albert Piñeira a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Puigcerdà

Albert Piñeira, de Junts per Puigcerdà, ha tornat a guanyar amb majoria absoluta al municipi amb 9 regidors (58,73% i 2.149 vots) i n'ha perdut dos respecte el 2015. Amb el 100% escrutat, ERC, amb Joan Manel Serra al capdavant, ha obtingut 3 representants i comença una nova etapa. Per la seva banda el PP aconsegueix un regidor amb 277 vots i el 7,57%. A les eleccions de 2015, CiU, el partit de l’actual candidat de Junts per Puigcerdà, Albert Piñeira, va treure onze regidors dels tretze que conformen l’ajuntament, amb la qual cosa ha pogut governar aquests quatre anys amb una amplíssima majoria absoluta. A més, va aconseguir un representant més respecte als comicis de 2011, on només hi havia una força a l’oposició: Endavant Cerdanya, amb tres regidors.

Pel que fa a la resta de representants municipals, ERC va aconseguir un regidor al 2015 i el darrer va ser per a Reagrupament per Cerdanya, formació liderada a escala nacional per l’exalcalde de Puigcerdà entre el 1995 i el 2003, Joan Carretero. Mentre, Endavant Cerdanya, partit polític d’àmbit comarcal, va decidir no presentar llista a Puigcerdà en aquests comicis per no perjudicar la candidatura dels republicans.

En aquestes eleccions hi han concorregut quatre llistes. A banda de les de Junts per Puigcerdà i ERC, també es tornava a presentar el PP, que no va obtenir representació al 2015, i Compromís per Puigcerdà, vinculada al PSC i que s’estrenava en aquests comicis. Mentre, Reagrupament per Puigcerdà no ho ha fet, tenint en compte que el seu regidor va decidir, a finals de 2016, deixar el partit i quedar-se al consistori com a no-adscrit.