07.12.2022 |
Viure als Pirineus

CINEMA

El Cerdanya Film Festival qualificarà per a la 36a edició dels Premis Goya

Els curtmetratges premiats al festival passaran directament a la fase de preselecció per optar a un premi Goya a les categories de Millor Curtmetratge de Ficció i Millor Curtmetratge Documental
Cerdanya Film Festival 2019
Foto de família del Cerdanya Film Festival del 2019 / cerdanyafilmfestival.cat
El Cerdanya Film Festival qualificarà per a la 36a edició dels Premis Goya

L’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España ha inclòs al Cerdanya Film Festival entre la llista de certàmens col·laboradors que qualificaran curtmetratges a la 36a edició dels Premis Goya al 2022. El festival aferma així encara més la seva posició de certamen audiovisual de referència al Pirineu i es converteix en un dels pocs que qualifica a nivell català, reforçant així el seu compromís amb la difusió d’obres audiovisuals de màxim nivell i qualitat.

D’aquesta manera, els dos treballs premiats a les categories de Millor Curtmetratge de Ficció Espanyol i Millor Curtmetratge Documental Espanyol s'asseguren una inscripció directa a la preselecció dels premis de més rellevància del cinema espanyol. Tot i així, la presència a la Selecció Oficial a Concurs del certamen també serà clau, ja que els projectes que acumulin quatre seleccions a festivals qualificadors també podran accedir-hi.

Pla general d'una de les sessions de projecció del Cerdanya Film Festival programades a la Torre Bernat de So de Llívia, el 7 d'agost de 2019 (Horitzontal).
(Foto: Una de les sessions de projecció del Cerdanya Film Festival programades a la Torre Bernat de So de Llívia / Albert Lijarcio)

El Cerdanya Film Festival rep un volum anual de més de 3.000 curtmetratges i llargmetratges d’arreu del món que passen a una selecció per a les categories competitives i no competitives del certamen. Per a l'actual edició de 2021 hi ha previstes una trentena de sessions i unes 115 pel·lícules, totes elles amb data de producció de 2020 i 2021, prioritzant les estrenes absolutes.

L'entitat es converteix així en el primer festival de la demarcació de Girona que aconsegueix el segell col·laborador amb l'Acadèmia Espanyola i es suma a la llista de certàmens qualificadors, entre els quals es troben el Festival de Cinema Espanyol de Màlaga, el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, L’Alternativa - Festival de Cinema Independent de Barcelona o el Festival Internacional de Cinema de Gijón.
 
El Festival Internacional de Cinema de la Cerdanya celebra enguany la seva 12a edició, del 7 al 15 d'agost, amb la seva seu principal situada a Puigcerdà. Paral·lelament al conjunt de projeccions i activitats culturals, el programa del Cerdanya Film Festival també ofereix un Laboratori de Creació Audiovisual per a joves creadors, i Links, una nova incubadora d’obres audiovisuals que inclou un mercat internacional de projectes en desenvolupament i mentoring per a productores júnior.

Les inscripcions per ambdós projectes ja estan habilitades a la pàgina web del festival.

Properament s'anunciarà la programació definitiva del festival i es podran adquirir les entrades per a cada sessió.

El Cerdanya Film Festival qualificarà per a la 36a edició dels Premis Goya
Comentarios