RELACIONS TRANFRONTERERES

Xavier Espot: “No hem dit mai que la gent que ha nascut o resideix a Andorra n’hagi de marxar”

Xavier Espot manté que tot plegat ha estat un conjunt de males interpretacions i afirma que “dona absolutament per tancada aquesta polèmica” 
Espot Barrera
photo_camera Xavier Espot reunit amb l'alcalde de la Seu d'Urgell, Joan Barrera SFGA/CEsteve

El cap de Govern d'Andorra, Xavier Espot, ha deixat clar aquesta tarda que "no es vol fer fora a ningú del país" i que la polèmica amb la Seu d'Urgell sobre el problema d'habitatge ha estat causada per la "tergiversació" de les seves declaracions.

Xavier Espot ha dit que ha trucat a l'alcalde de la Seu, Joan Barrera, just després de la seva roda de premsa per "demanar-li explicacions". L'alcalde li hauria transmès el seu malestar al voltant de la "tergiversació de les meves paraules" i "les pressions de molts mitjans que li demanaven que fes declaracions al respecte", segons ha declarat el cap de Govern. Espot assegura que “no hem dit mai que la gent que ha nascut o resideix a Andorra n’hagi de marxar”, manté que ha estat tot un conjunt de males interpretacions i afirma que “aquesta polèmica la donem absolutament per tancada."

Declaracions als mitjans de comunicació

El 25 de juliol, en una entrevista en el Diari d’Andorra, la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, apuntava que no tenen "prou habitatges" per a tota la mà d’obra que arriba al país i els citava a buscar casa fora del Principat. Posteriorment, el cap del govern andorrà, Xavier Espot, també va assenyalar que, si pel creixement de l’economia havien d’arribar més treballadors estrangers, haurien "d’instal·lar-se a les zones frontereres".